Glenn Elton starter Viken lås og sikkerhet i Hamborggata i Drammen. Med seg på laget har han veteranen Odd Møller. Vegg i vegg driver leder Anders Møller Step Lock (foto: privat).
Glenn Elton starter Viken lås og sikkerhet i Hamborggata i Drammen. Med seg på laget har han veteranen Odd Møller. Vegg i vegg driver leder Anders Møller Step Lock (foto: privat).

Satser i historiske lokaler

Glenn Elton er tilbake i låsesmedfaget, åtte år etter at han forlot bransjen. Om ikke lenge åpner 46-åringen døra til sitt nyetablerte selskap Viken lås og sikkerhet AS.

Publisert

– Virksomheten er ny, men det knytter seg lang bransjehistorikk til lokalene som vi starter opp i ved nyttårstider. Emmu Lås og Beslag AS kom hit til Hamborggata 21 i Drammen i år 2000, samtidig som selskapet skiftet navn til Møller Undall AS, sier Glenn Elton.

Selv begynte han i låsesmedfaget tre år tidligere, og var en av de første som Odd Møller og Tom Undall ansatte i Emmu Lås og Beslag AS, som da – i 1997 – holdt til i Gråterudveien rett utenfor Drammen.

I 2011, samme år som Møller Undall ble solgt til Kaba, hoppet Elton av for å satse innen båt.

– Mellom 1997 og 2011 hadde jeg mange ulike roller. Jeg var blant annet konsulent, og sørget for alt av kursing innen elektro- og montasjeteknikk for alle Møller Undall-ansatte, legger han til.

Kaba, som for noen år siden slo seg sammen med Dorma, flytter ved årsskiftet ut av bygget i Hamborggata. Da starter leieforholdet som Viken lås og sikkerhet AS har med Møllergården AS, som eies av Anders Møller. Hans far, Odd Møller, er med som styreleder i Viken lås og sikkerhet AS. Frem til nyttår vil selskapet holde til i midlertidige lokaler.

– Odd Møller er ikke bare styreleder. Jeg er veldig glad og takknemlig for at han også er investor og fagansvarlig. Det betyr mye å ha ham med på laget. Vi er allerede godkjent som mesterbedrift, sier Elton.

Viken lås og sikkerhet AS har et omsetningsmål på fem millioner kroner allerede i 2020. Det tredje året forventer Elton en omsetning på ti millioner kroner.

– Vi kommer spesielt til å satse innen privat-, bedrifts- og servicemarkedet. Flere personer er allerede ansatt, og ved nyttårstider vil vi være i full drift med fire personer inkludert meg selv. En av dem skal stå i butikken. Det er Jon Akerlie som har jobbet 28 år i bransjen, hvorav mer enn halvparten i Hamborggata. Frantz Martin Hegg, med sine 19 år i bransjen, begynner som konsulent. Sistemann også han med lang erfaring, skal være montør. Han kan jeg foreløpig ikke røpe hvem er, sier Glenn Elton.

Viken lås og sikkerhet er i disse dager i forhandlinger med DormaKaba, og Glenn håper å komme i havn med en partneravtale.

– Lås- og sikkerhetsfaget er så spennende at jeg ikke kunne la denne muligheten gå fra meg. Jeg satset som nevnt innen båt da jeg sluttet sist. Det har handlet om drift av båtplasser, samt reparasjoner og vedlikehold av båter, men jeg har hele tiden opprettholdt ferdighetene i låsesmedfaget ved å ta noen oppdrag her og der. Nå ser jeg frem til å komme tilbake på heltid, sier Elton.

Powered by Labrador CMS