Kjell Frode Vik er blitt landsjef for Nokas i Norge (arkivfoto: Even Rise).
Kjell Frode Vik er blitt landsjef for Nokas i Norge (arkivfoto: Even Rise).

Vik skal styre Nokas i Norge

Kjell Frode Vik skal lede Nokas i Norge i tiden som kommer. Han er utnevnt til landsjef i konsernets nye organisasjon – hvor Vidar Berg troner på toppen.

Publisert Sist oppdatert

Mye har skjedd i Nokas den siste tiden. Etter at Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl sikret seg en eierandel på 25 prosent, ble tidligere Securitas-sjef Amund Skarholt satt inn som styreleder. Han har fra før en rekke styreverv, blant annet i flere av Dahls Sector-selskaper.

Konsernsjef Heine Wang har etter Skarholts inntreden gått over i ny rolle som styreleder i selskapets kontant-virksomhet. Wang er erstattet av tidligere konserndirektør Vidar Berg.

Det nye Nokas-styret har bedt ledelsen om å skape en mer rasjonell drift, noe som innebærer endringer i enkelte funksjoner – både i oppgaver og geografisk lokalisering. Dette innebærer blant annet en landbasert organisasjon med én sjef i hvert land – i stedet for den gamle modellen med ledere i Norge som har ansvar for hvert sitt fagområde i alle Nokas-landene.

Kjell Frode Vik er altså den personen Nokas-styret ønsker som landsjef i Norge. Han har frem til nå hatt ansvaret for all flyplass-sikkerhet som selskapet leverer i Norge og Sverige.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som landsjef, og er i gang med oppbyggingen av en slagkraftig ledergruppe slik at vi kan hente maksimalt ut av organisasjonen i vår videre vekst, sier Kjell Frode Vik.

– Flyplasssikkerheten som Nokas står for i Norge er noe jeg gjennom landsjef rollen fortsatt skal holde en hånd over, men flyplassikkerheten i Sverige legges under landsjefen der, legger han til.

Da Vik begynte med flyplass-sikkerhet i Nokas i 2014, la han bak seg en lang karriere i Securitas. Der startet han i 1991, mens han fortsatt studerte ved Universitetet i Bergen. Han rykket raskt oppover i gradene, og høstet etter hvert betydelig erfaring som leder. De siste årene, før han forlot Securitas etter mer enn 20 år, var han prosjektdirektør i Securitas og divisjonsdirektør i Securitas Service. Før det var han i flere år øverste sjef for selskapets mobildivisjon.

Ledergruppen i Nokas består, i tillegg til Berg og Vik, av Rune Hegrestad (COO Business Services), Merethe Nødtvedt Jacobsen (CFO), David Larsson (landsjef Sverige), Juha Murtopuro (landsjef Finland), Jørn Cato Olsen (sjef Skan-kontroll).

Her kan du lese hva Kjell Frode Vik sa da Nokas i fjor høst fikk fornyet tillit av Avinor på Oslo Lufthavn.

Våren 2016 gledet Kjell Frode Vik seg over at Nokas ble tildelt sikkerhetskontrollen på Arlanda.