Team manager Nordic Michael Hygild Toxverd i Hikvision Europe har stor tro på deres håndholdte termiske kikkerter (foto: Privat).
Team manager Nordic Michael Hygild Toxverd i Hikvision Europe har stor tro på deres håndholdte termiske kikkerter (foto: Privat).

– Termiske kikkerter for vektere, politi og letemannskaper

Hikvision er nå ute i markedet med sine termiske kikkerter. – Disse kan være til stor hjelp for vektere – blant annet på store byggeplasser, sier Michael Hygild Toxverd. Han er team manager Nordic i Hikvision Europe B.V.

Publisert Sist oppdatert

– Skumring, mørke, snøfall, tåke eller bare generelt dårlig værforhold.

Ingen av disse vær-karakteristikkene er ifølge Michael Hygild Toxverd til hinder for å kunne gjøre gode observasjoner gjennom begge de termiske og håndholdte kikkert-typene som Hikvision nå tilbyr.

– Kikkertene dekker et bredt behov i markedet. Det kan være for vektere som driver mobilt vakthold med behov for overblikk over store områder, politi som søker etter personer eller for eksempel letemannskaper som har behov for å finne noen som har falt over bord fra en båt. Listen over mulige bruksområder er lang, sier Hygild Toxverd.

De to håndholdte termiske kikkertene leveres i to serier. Begge har flere muligheter når det gjelder linse: 15, 25 og 35 millimeter. Den av kikkertene, som har bispektrums bildefunksjonsteknologi leveres med 50 millimeter linse.

Begge kikkertene er utstyrt med OLED-skjerm.

Hikvision sier følgende om den av de to seriene som har to linser:

– Med en termisk oppløsning på 640 x 512 og en svært følsom termisk detektor kan man se objekter som er over 700 meter unna (for modellen med 35 mm linse) og 1000 meter unna (for modellen med 50 mm linse). Forutsatt at målet har en høyde på cirka 1,7 meter kan vises nøyaktig for identifisering og plassering. Mulighetene for raskt å kunne se hva som er fanget opp er mange gjennom både opptak og øyeblikksbilder.

Dette sier de om kikkertserien med en linse:

Med en termisk oppløsning på 382 x 288 og en svært følsom termisk detektor gjør at man kan se varmekilder som er opptil 1029 meter unna (for modellen med 35 mm linse). Objekter kan gjenkjennes opptil 257 meter unna (for modellen med 35 mm linse). Med trådløs forbindelse kan opptak ses på en ekstern skjerm. Opptak kan også følges i sanntid – og kameraet kan styres fra for eksempel en smarttelefon.