Kim Traavik vant Ospa-prisen «Lifetime achievement» i 2017. Mandag er fristen for nominasjoner til årets Ospa-priser.

Ospa-nominasjoner: Siste frist mandag

Nå er det like før dommerpanelet benker seg ned for å avgjøre hvem som senere i høst tildeles de gjeve Ospa-prisene. Helt frem til 27. september er det mulig å nominere enten seg selv eller andre.

Publisert

Med unntak av fjoråret, da Covid 19 satte en stopper for utdelingen, har personer og virksomheter i sikkerhetsrelaterte roller siden 2015 sett frem til det store pris-raset som alltid finner sted på høsten.

Ospa (Outstanding Security Performance Awards) deles ut i kategoriene:

  • Beste nye sikkerhetsprodukt
  • Beste offentlige sikkerhetsinitiativ
  • Fremragende intern leder for sikkerhet
  • Fremragende sikkerhetsrådgiver
  • Lifetime achievement

Sommerferien og Covid 19 gjorde at den annonserte nominasjonsfristen ble utsatt tidligere i høst. Nå er absolutt siste sjanse for å nominere kommet – og den er førstkommende mandag.

– Vi mottok ønsker om utsatt frist som følge av både sommerferie og pandemi. Derfor ble det besluttet en utsettelse helt frem til 27. september, uttalte business & marketing assistant Hannah Miller til Aktuell Sikkerhet tidligere høst.

I prinsippet kan hvem som helst nominere. Det er også mulig å nominere seg selv.

Forutsetningen er at kandidaten har prestert på eksepsjonelt nivå og at vedkommende – personen eller virksomheten – tilfredsstiller Ospas kjerneverdier innen uavhengighet, troverdighet, åpenhet og respekt.

Disse sitter i dommerpanelet:

  • Berit Michelet – sikkerhetssjef, Coca-Cola
  • Ellen Sofie Grove–Knutsen – key account manager, Sotera Solution
  • Jon S Jacobsen – daglig leder, S.O.S Security
  • Ingrid Oskarsen – fagleder for hendelseshåndtering i DNB
  • Runar Karlsen – fagsjef for sikkerhetsbransjen, NHO Service
  • Svein Erik Fatnes – CEO, Storm Sikkerhet AS

Her kan du lese mer om hver enkelt av dommerne.

– Norge var det første landet hvor Ospa ble delt ut. Nå har vi nettopp etablert prisen i land nummer femten som er New Zealand, sier engelskmannen Martin Gill. Han er mannen bak Ospa.

Gill har professorater ved flere universiteter i Storbritannia. Han har lagt bak seg betydelige forskningsarbeider innen sikkerhet, og har begått nærmere 20 bøker. Gill er også kjent fra The Security Institute, og driver utdanningsinstitusjonen Perpertuity Training.

Innehaveren av S.O.S. Security i Larvik, Jon Sigurd Jacobsen, er mannen som tok initiativet til å få Ospa til Norge. Det skjedde etter at han var blitt kjent med Gill under sine studier i England.

Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) er for første gang vertskap for Ospa-utdelingen i år, etter at Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) frasa seg denne rollen. Utdelingen skjer på et medlemsmøte senere i høst.

Powered by Labrador CMS