Sotera Solutions er det nye navnet på selskapet etter at Thomas S. Preus (t.v.) kjøpte tilbake Nexus sin eierandel. Her med noen av medarbeiderne (videre f.v.): Jan Solum, Almir Hasanica, Marianne H. Stenberg, Ronny Johansen og Øystein Rem. Bak f.v: Marius Nergård, Marie Bye, Jon B. Land (daglig leder), Charlotte Rødset og Randi Bjerkedal (foto: Even Rise)..
Sotera Solutions er det nye navnet på selskapet etter at Thomas S. Preus (t.v.) kjøpte tilbake Nexus sin eierandel. Her med noen av medarbeiderne (videre f.v.): Jan Solum, Almir Hasanica, Marianne H. Stenberg, Ronny Johansen og Øystein Rem. Bak f.v: Marius Nergård, Marie Bye, Jon B. Land (daglig leder), Charlotte Rødset og Randi Bjerkedal (foto: Even Rise)..

Kjøper tilbake Nexus-andel – etablerer Sotera Solutions

Svenske Nexus ID Solutions AB selger seg ut av Norge. Det innebærer at Thomas Sommerfeldt Preus kjøper tilbake sine aksjer for bedre å kunne tilpasse virksomheten til det norske sikkerhetsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi forlater Nexus-gruppen og blir i stedet en Nexus-partner. Det skjer under navnet Sotera Solutions, og vil gi oss en bedre mulighet til å fokusere riktig inn i det norske markedet. Heretter sitter beslutningstakerne lokalt, sier Thomas Sommerfeldt Preus.

Det er gjennom selskapet New ID Holding AS han har kjøpt tilbake 51 prosent av aksjene i Nexus ID Solutions AS. Dermed er det som startet som Plastkort Norge (Bicoda AS) i 1998 tilbake på norske hender. «Utflaggingen» skjedde i 2011 da svenske Pas Card kjøpte 51 prosent av selskapet. Denne aksjeposten ble senere overdratt til Nexus.

Fra å være seks ansatte da svenskene kjøpte seg inn i 2011, har Sotera Solutions i dag 15 medarbeidere. Sotera Solutions er navnet som brukes utad. Det juridiske navnet på det nye selskapet er Sotera AS.

– Tiden i Nexus har vært spennende og det norske firmaet har utviklet seg enormt de siste sju årene. Vi så at det globale markedet som Nexus satser på ikke samsvarer helt med utviklingen i det norske markedet og ble derfor enige om å skille ut den norske virksomheten, sier Sommerfeldt Preus.

– Avgjørelsen er basert på strategiske hensyn og Nexus Groups ønske om å videreutvikle sterke partnere. Vi vil fortsette å samarbeide med Nexus Group som en partner, og tilby mange av de samme løsningene som tidligere. Nå står vi friere til å utvikle de forretningsområdene som vi har vært sterke på i det norske markedet, legger han til.

Samtidig som Nexus Group utenfor Norge har rettet seg mer og mer mot IT-markedet, er det sikkerhetsrelaterte kunder som har dominert utviklingen i Norge.

– Vi leverer løsninger med fokus på sikkerhetsmarkedet og tar utgangspunkt i det fysiske produktet. Derfor har vi den siste tiden kommet til at en partnerrolle er mer passende for oss i Norge. Vi vil opprettholde den lokale og nasjonale strategien vi er kjent for – og videreutvikle denne. Den nye driftsformen gir oss større handlingsrom, også når det gjelder muligheten til å nyttiggjøre oss av flere leverandører, nye samarbeidspartnere og nye produkter. Vi går en tøff etableringstid i møte, men ser positivt på alle mulighetene som kommer i kjølvannet av det som nå skjer, sier Sommerfeldt Preus.

– Vi har fra starten vært gode på lojalitetskort, og er også blitt svært kompetente på ID-kort og RFID-teknologi, samt løsninger rundt dette. Vår viktigste oppgave er å sikre bruken av folks identitet, legger han til.

Nå når det nye kapittelet starter, vil Jon B. Land fortsette som daglig leder. Thomas Sommerfeldt Preus er opptatt av å fremheve alle ansatte, og understreker at det er innsatsen deres som har ført bedriften dit den er i dag. I 2018 omsatte de for 29 millioner kroner og klarte et overskudd på 2,2 millioner kroner før skatt.

– Dette er en betydelig forbedring fra året før og viser at selskapet langt på vei har lykkes med strategien, sier Thomas Sommerfeldt Preus.

– Vi har ambisjoner om å vokse. Sotera Solutions har veldig gode medarbeidere som samarbeider i et ungt og innovativt miljø som kontinuerlig styrker kompetansen. Et ønske fra ansatte om å bli med på eiersiden, underbygger troen de har på at vi skal lykkes, legger han til.

CEO Magnus Malmstrøm i Nexus Group poengterer at Sotera vil være en sterk partner:

– Nexus Group fortsetter å fokusere på sin strategiske virksomhet som internasjonal produkt- og tjenesteleverandør av identitetsløsninger, og vi vil fortsatt bygge et sterkt partnernettverk. Som et ledd i dette, kommer den norske virksomheten til å bytte navn til Sotera og vil fremover være en sterk lokal partner for oss. Sotera, med lokalt eierskap og markedsforståelse, vil fortsette å vokse i det norske markedet for våre produkter, sier Malmstrøm.

Sotera AS er en norskeid virksomhet som leverer komplementerende løsninger til sikkerhetsbransjen. Foretaket leverer produkter og løsninger for utstedelse, håndtering og bruk av pålitelige identiteter. Sotera har 15 medarbeidere og holder til på Lysaker. (Kilde: pressemelding).

Nexus Group er et innovativt og raskt voksende foretak som utvikler identitets- og sikkerhetsløsninger. Foretakets kunder er primært store organisasjoner innen industri, bank og finans, offentlig sektor, og energi. Nexus er sertifisert innen informasjonssikkerhet i tråd med ISO 27001, og siden transparens er en forutsetning for tillit, er alle produkter og tjenester dokumentert online. Nexus har 300 ansatte ved 16 kontorer i Europa, India og USA med et globalt nettverk av partnere. (Kilde: Pressemelding)