Aktuell Sikkerhet 5/2024
Boligutleiere forteller om bruken av app-basert låssystem uten nøkler. En helt ny hverdag både for ansatte og beboere. Boligsjef Ida Louise Fjeldberg Westerlund og boligdirektør Sunniva Roux er strålende fornøyde.

Les i nyeste Aktuell Sikkerhet:

Vekternes time­lønn økte med over 100 kroner

Da tariff-avtalen kom på plass, fikk Hege Johannessen og hennes vekter-kolleger betydelig lønnsøkning. Det, og blant annet nøkkelfri-suksessen hos Stiftelsen Anker Studentbolig, kan du lese om i siste utgave av Aktuell Sikkerhet.

Publisert

Klarer du ikke å vente på at papirutgaven skal komme i posten, kan du allerede nå lese digital-utgaven her

Her er noen smakebiter fra årets femte utgave av Aktuell Sikkerhet.

Kunstig intelligens er vevd inn i fremtidens arbeidstøy. HR-sjef Runar Karlsen i Avarn Security sier at formål og bruk må drøftes slik at det ikke kommer i strid med regelverk knyttet til GDPR.

– Det synes på lønningsposen at vi nå lønnes i henhold til tariffavtalen, sier vekter Hege Johannessen.

Vekst i nord er ett av målene i Oneco Technologies. Nå har selskapet etablert avdeling i Bodø.

Helt gratis! Klikk deg inn her, og bestill Aktuell Sikkerhets nyhetsbrev helt gratis.

– Vår bransje selger dokumentasjon. Portene er noe kundene får med på kjøpet. Det sier Per-Ludvik Vagle i Norske Porter – som nylig flyttet inn i moderne lokaler sammen med Port-Service Øst.

Ine M. Søreide Eriksen, stortingsrepresentant for Høyre og tidligere statsråd, deltar på neste Nosif-møte. Tema blir valget i USA. Svensken Diamant Salihu kommer også. Han skal snakke om gjengkriminalitet og svenske tilstander.

Nils Vagstad kjemper for å få matberedskap inn i sikkerhetsfaget. Les hans betraktninger om det, og om bergensselskapet som opplever økt interesse for beredskapsmat.

Marcus Dahl, den unge gründeren som etablerte MD Sikkerhet i Fredrikstad, utvider. Nå åpner han Oslo-avdeling. Han har konkrete mål om hvor bedriften er om fem år.

– Unødvendig og krenkende. En klar overreaksjon, skriver Oslo tingrett – som har dømt to vektere til fengsel for vold mot en utelivsgjest.

Kjærlighet og velferd. Det er to av mange ting Stiftelsen Anker Studentbolig nå kan bruke mer tid på for å gjøre studentenes hverdag bedre. De ansatte har også fått en lettere arbeidsdag etter at de tok i bruk nøkkelfritt låssystem.

Bertel O. Steen forteller åpent om sårbarheter og erfaringer knyttet til dataangrep.

Innleie fra bemanningsforetak er et omdiskutert tema. I advokatspalten fra NHO Service og Handel kan du lære med om dette.

Dersom du ikke har abonnement, kan du bestille Aktuell Sikkerhet her. 

Powered by Labrador CMS