Dorma-ED-100-Dørautomatikk

Ny generasjon dørautomatikk

Lov om forbud mot diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne stiller store krav til dørautomatikken. Alle skal kunne åpne og gå gjennom selv de tyngste og mest beskyttende dører. Dormas nye slagdørsautomatikk ED 100LE er godt egnet til denne type installasjoner.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Dorma)

Den nye dørautomatikken har optimalisert åpne- og lukkehastigheter til 25 grader pr. sekund, og ved hjelp av kontrollert motorkraft beholdes disse hastighetene konstante ved belastning. Den innebygde temperaturovervåkingen beskytter de elektriske komponentene mot overbelastning i høyfrekvente bruksområder. Low Energy-modusen sørger for høy sikkerhet ved at klemfaren er begrenset til maks. 60Nm og som kontrolleres kontinuerlig av elektronikken. Dørautomatikken er konstruert for å møte fremtidens sikkerhetskrav og tilfredsstiller DIN 18650, som er en strengere standard enn kravet i Norge. Den har også et lavt lydnivå og egner seg derfor til installasjoner der det er krav til støysvak gange.

Kan brukes på branndører

Dorma ED 100LE er en elektromekanisk automatikk som åpner døren ved hjelp av en elektromotor med girhus. Døren lukkes ved hjelp av fjærkraft, og den kan derfor også benyttes på branndører. Alle bevegelser i åpne- og lukkeretning er justerbare via innstillinger på styrekortet. Døren kan åpnes med et tastetrykk eller manuelt, og lukkes automatisk etter innstilt holdåpentid, som er stillbar fra 0- 30 sekunder. Døren kan også settes i konstant åpen posisjon ved hjelp av en bryter som er lokalisert på enden av automatikken, en brukervennlig funksjon når eksempelvis gjenstander som trenger en lengre holdåpentid, bringes gjennom døråpningen. Benyttes denne funksjon på branndører, må det sørges for at automatikken er tilknyttet et automatisk brannalarmanlegg, som sørger for at døren lukkes umiddelbart. Tilkobling av dette gjøres enkelt direkte på styrekort.

Miljøvennlige materialer

Dørautomatikken er produsert i materialer som lett kan gjenvinnes og LE (Low Energy) modus bidrar også til redusert strømforbruk ved automatisk å slå av elektriske funksjoner som ikke er i bruk. Vind- og trekkfunksjonen reduserer også varmetap som følge av dører som ikke lukkes helt igjen på grunn av overtrykk i ventilerte bygg. Automatikken imøtekommer således fremtidens krav om mer energieffektive bygg.

Ny generasjon dørautomatikk fra Dorma. (Ill. foto: Dorma)

For ytterligere opplysninger, besøk nettstedet www.dorma.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS