Tar avstand fra POD-konlusjon

11 av landets 27 politimestere mener som kjent at vekterne ikke anses som en formell ressurs dersom kriser eller terror skulle ramme. Nå reagerer NHO Service sterkt på Politidirektoratets holdning til saken.

Publisert

Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service tar til motmæle og skriver dette på deres arbeidsgiverorganisasjonens nettside:

– Aldri før i moderne tid har Norge hatt større fokus på terrorfare og behovet for å arbeide forebyggende. Hvis en krise skulle oppstå bør alle tilgjengelige ressurser tas i bruk. Det vil nok de fleste i landet være enig i. Regjeringen ønsker at vektere skal bli en formalisert del av beredskapen. Derfor reagerer vi sterkt på utspillene som direktoratet kommer med.

Han sikter spesielt til opplysninger som kom frem i VG fredag.

Der viste beredskapsdirektør Kaare Songstad til at politiets arbeid med andre primært må rettes mot aktører som er forpliktet til å delta i krisehåndtering. I dette inkluderer han frivillige organisasjoner, men ikke den private sikkerhetsbransjen.

På VGs spørsmål om det er aktuelt med et mer formalisert samarbeid med vekterbransjen, svarer han at det ikke foreligger planer om dette.

Det var Erik Schjenkens masteroppgave i samfunnssikkerhet som avslørte holdningen som landets politimestere har til vekterne som en ressurs. Denne skrev han i samarbeid med Forsvarets Forskningsinstitutt.

Oppgaven, som har tittelen "Hvem utgjør de reelle samvirkeressursene for nødetatene i en krise? - En studie av vekteres rolle i akuttfasen etter en krise eller større hendelse", kan du lese her.

På nettsiden til NHO Service, hvor Runar Karlsens uttalelser er hentet fra, kan du også se et filminnslag med ham i samtale med vektere.

"
Powered by Labrador CMS