Sammen om global satsning

To store aktører går nå i kompaniskap for å hevde seg globalt innen overvåkningsteknologi i marine- og oljesektoren.

Publisert

– Det er et pågående generasjonsskifte innen overvåkningsteknologien for marine- og oljesektoren som gjør at Westcon Power & Automation og Last Mile Communication ser muligheter i nevnte marked, heter det i en pressemelding so omtaker at de to selskapene inngår samarbeidsavtale. Målet er å høste globale markedsandeler.

Partene fortalte for første gang om samarbeidet, Maritime Vision Systems, under en kundesamling i Oslo i dag.

– Videoteknologi tilpasset bruk om bord på skip og oljerigger i ekstreme miljøer gjør arbeidsprosesser tryggere og mer effektive. Markedet vokser, og gjennom partnerskapet med Last Mile Communication er vi godt posisjonert til å utfordre de store aktørene globalt, sier administrerende direktør Geir Odland i Westcon Power & Automation.

Daglig leder Erik Sandsdalen i Last Mile Communication sier at samarbeidet med Westcon gjør det mulig å tilby åpne løsninger som automatiserer informasjonen, og som lar seg enkelt integrere i en eksisterende plattform.

– På et skip eller en rigg betyr det at alle overvåkningsfunksjoner og verktøy er tilgjengelig på broen, sier han.

– Sammen er vi krutt. Etterspørselen etter denne typen teknologi er stor og markedet er globalt. Markedet innen visuelle systemer i marine- og offshoremarkedet er betydelig. Vi behersker teknologien og har gjennom store kontrakter på landbasert sikkerhet vist vår gjennomføringsevne. Westcon Power & Automation og Last Mile Communication utfyller hverandre meget godt, legger Sandsdalen til.

Dette sier de to selskapene om Maritime Vision System (visuell overvåkningsteknologi for maritim sektor):

• Maritime Vision System er basert på en åpen IP software plattform som benytter COTS IT hardware. Systemet gir kunden friheten til å velge riktig hardware og sensorer og sikrer fremtidige integrasjonsmuligheter.

• Stort fokus på enkel installasjon, operasjonell drift og vedlikehold er stikkord for systemet. Sammenlignet med tradisjonelle CCTV systemer blir det en stor reduksjon i antall komponenter som sparer tid og penger. Kvaliteten på bildene og brukervennligheten kan ikke sammenlignes med eksisterende løsninger.

• Muligheten til å distribuere informasjon gir ytterligere operasjonelle muligheter.

Powered by Labrador CMS