IMG_5994

Nokas-ja fra Konkurrensverket

Nokas får lov til å kjøpe Svensk BevakningsTjänst. Det har Konkurrensverket i Sverige bestemt.

Publisert

Vekter Gunnar Lindhe karakteriserer Nokas som en stor og dyktig partner han ser frem til at Norsk BevakningsTjänst kan bli med på å utvikle. - Jeg tror dette blir et lykkelig ekteskap, smiler svensken. (Foto: Even Rise)

Det er nesten gått en måned siden Nokas kunngjorde at de hadde inngått avtale med familieselskapet Axel Johnson AB om kjøp av Svensk BevakningsTjänst. Realisering av avtalen forutsatte at Sveriges svar på det norske Konkurransetilsynet, Konkurrensverket, ga sin godkjennelse.

Det har de nå gjort. I en beslutning Aktuell Sikkerhet fikk fra Konkurrensverket fredag ettermiddag, heter det at de ikke ser noen grunn til ytterligere utredning enn den de har gjort i de ukene som har gått siden de fikk meldingen om oppkjøpet 24. september:

– Konkurrensverket beslutar att lämna koncentrationen utan åtgärd, heter det i beslutningen som er tatt av konkurranserådets Maria Ulfvensjö Baltatzis og sakkyndige Eva Svalfors.

Når sammenslåingen av Nokas og Svensk Bevakningstjänst er gjennomført, vil det norske gründerselskapet ha mellom 7000 og 8000 ansatte i Sverige. Det gjør Nokas til Sveriges nest største sikkerhetsselskap.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om oppkjøpet:

Norsk vekst i Sverige.

– Et etterlengtet oppkjøp.

"
Powered by Labrador CMS