– Justisministeren er ansvarlig

Arbeiderpartiets Jorodd Asphjell mener Justisministeren må ta grep slik at vekter- og ordensvaktopplæringen blir tilfredsstillende.

Publisert

Aktuell Sikkerhet 04-2014

Det melder P4 etter at Aktuell Sikkerhet tok opp timeantallet som Politidirektoratet (POD) er i ferd med å spikre i en opplæringsplan. Tallene kommer ifølge POD som en føring fra Justisdepartementet.

Her kan du lese reportasjen fra papirutgaven av Aktuell Sikkerhet hvor tallene kommer frem.

I reportasjen kommer det frem at både politiet og bransjen selv ikke er fornøyde med dette. De ønsker en betydelig styrking av dagens opplæring. Dette innebærer at også ordensvakter skal ha vekteropplæring i bunnen.

– Her virker det egentlig som Justisdepartementet har lagt for sterke føringer til POD på hvordan opplæringskravene skal være, fortsetter Asphjell til P4.

Han sitter i Justiskomiteen på Stortinget.

– Politiet sier jo selv at de aldri ville ansatt folk med så lite opplæring. Derfor mener jeg det er svært viktig at vi utvikler dette på en bedre måte framover, uttaler Asphjell til P4.

Og fortsetter:

– Hvis ikke Anders Anundsen gjør noe for å få bedre opplæringsplan enn hva det nye forslaget ser ut til å bli, gjør dette at publikum ikke får den trygge hverdagen de har krav på, sier han videre.

- Her er det Justisministeren som har det siste ansvaret, og han kan ikke skyve dette over på Politidirektoratet, avslutter han overfor radiokanalen.

"
Powered by Labrador CMS