CCIS-samarbeid med Europol

Center for Cyber and Information Security (CCIS) i Gjøvik slår seg sammen med det Europol-drevne The European Cyber Crime Center (EC3). Hensikten er å stå samlet i kampen mot cyber-krim på tvers av landegrensene.

Publisert

Morten Irgens og Troels Oerting signerte tirsdag samarbeidsavtalen mellom CCIS og EC3. (Foto: Privat)

– Vi har knyttet oss sammen med Europols cyberkriminalitetssenter, kalt EC3. Dette er et viktig steg for CCIS. EC3 sitter på en vital og svært interessant kompetanse. Samtidig er Troels Oerting og hans team ikke bare dyktige, men også inspirerende å arbeide sammen med, sier styreleder Morten Irgens i CCIS.

Troels Oerting er leder for EC3. Denne organisasjonen etablerer et samarbeid mellom EUs medlemsland, sentrale EU-aktører, land som ikke er med i EU, internasjonale organisasjoner, styringsorganer for internett, tjenesteleverandører, internett- og finanssektorsikkerhetsfirmaer, akademiske eksperter, sivile organisasjoner, nasjonale Computer Emergency Response Team (CERT’er og CERT-EU).

Og nå er altså også Norge en del av dette samarbeidet. For å tilrettelegge dette, har EC3 etablert rådgivergrupper. Der er Norge representert via CCIS.

CCIS ble åpnet i Gjøvik tidligere i år, og er etablert som et offentlig-privat partnerskap. 25 partnere har samlet seg om CCIS for å øke kapasiteten, beredskapen og den operasjonelle effektiviteten i å forebygge og bekjempe nettkriminalitet.

– Dette er en god dag for norsk forskning. Både Oerting og de nordiske politidirektørene er sterkt opptatt av at politiarbeid på cyberkrimfronten må være kunnskapsbasert. De er også opptatt av at utdannings- og forskningskapasiteten på dette området må styrkes. Dette ønsker de å bidra til. CCIS er en naturlig partner for Europols EC3. Og EC3 er en naturlig partner for CCIS, sier Morten Irgens.

"
Powered by Labrador CMS