Drapstruet ordensvakter - slipper fengsel

Forbedret oppførsel er en av årsakene til at mannen som ble idømt fengselsstraff i tingretten nå slipper å sone. Det på tross av at han er funnet skyldig i å ha drapstruet ordensvakter.

Publisert

Det er Eidsivating lagmannsrett som har justert ned straffen som en mann fra Valdres ble idømt i tingretten.

Bakgrunnen for at mannen i 30-årene i utgangspunktet ble dømt til 45 dagers fengsel var at han truet ordensvakter og innehaveren av en pub på livet. 24 av de 45 dagene ble gjort betinget.

Under ankebehandlingen ble lagmannsrettsdommerne overbevist om at tingrettens dom var for streng. Derfor reduserte de straffen til 45 dagers betinget fengsel. Det innebærer at mannen slipper å sone en eneste dag i fengsel dersom han holder seg på rett side av loven i en prøvetid på to år.

I dommen fra lagmannsretten poengteres det at det ikke er tvil om at mannen fremsatte alvorlige trusler både mot ordensvaktene og pubinnehaveren. Det heter videre at ordensvakter må tåle ubehagelige ytringer fra berusede folk, men at alvoret i denne saken forsterkes ved at gjerningsmannen kom tilbake i edru tilstand og gjentok truslene.

Lagmannsretten har ingen grunn til å tvile på at gjerningsmannen oppførte seg svært aggressivt og at ordensvaktene måtte legge ham i bakken. Heller ikke politiets ordre etter deres ankomst rettet han seg etter.

I tillegg til å ta hensyn til at gjerningsmannen har forbedret oppførselen sin, vektlegger også lagmannsretten i formildende hensyn at det er to og et halvt år siden episoden skjedde.

Lagmannsretten idømte for øvrig gjerningsmannen en bot på 10.000 kroner i forbindelse med at de gjorde om hele fengselsstraffen til å bli betinget.

De alvorlige truslene ble fremsatt på et utested på Beitostølen høsten 2011.

Powered by Labrador CMS