Assa Abloy kjøper sikkerhetsfirma

2. mai overtok Assa Abloy samtlige aksjer i et sikkerhetsselskap som har seks avdelinger, 37 ansatte og en omsetning på mer enn 50 millioner kroner. Formelt blir nyervervelsen fusjonert inn i Låsgruppen.

Publisert

Det er Proff PartnerSecurity som Assa Abloy har kjøpt. De har avdelinger i Kristiansand, Asker, Bærum, Oslo, Lørenskog og Follo. Omsetningen i fjor var på 53,5 millioner kroner. Dette er cirka en tredel av hva daværende ProffPartner Security-sjef Bjørn Haugsvær sa til Aktuell Sikkerhet for ett år siden om forventet omsetning i 2015.

Proffpartner Security var da nystartet, og hadde bygd seg opp gjennom kjøp av Låsmester1 (Oslo og Lørenskog), Accesio (Bærum) og Låsservice (Billingsstadsletta). I fjor kjøpte de blant annet også E.T. System (Kristiansand) og Follo Sikkerhetsservice). Målet var først og fremst å slå seg opp i privatmarkedet. Haugsvær var for øvrig i fjorten år, frem til 2010, sjef i Låsgruppen, som nå altså indirekte har kjøpt Proffpartner Security. Ved oppstarten var det verktøy- og arbeidstøykjeden ProffPartner som eide ProffPartner Security. Førstnevnte ble igjen eid av JerniaGruppen. Eier av JerniaGruppen på samme tidspunkt var Stein Erik Hagen-selskapet Canica.

Her kan du lese hele reportasjen fra papirutgaven om ProffPartner Security etter oppstarten.

Assa Abloy forklarer at ProffPartner Security passer godt inn i deres organisasjon på grunn av sin geografiske utspredelse og produkt- og løsningssortiment, samt selskapets kompetente og løsningsorienterte medarbeidere.

Det er et mål at ProffPartner Security i løpet av året fusjoneres inn i Assa Abloy-organisasjonen Låsgruppen AS.

I en pressemelding fra administrerende direktør Svein H. Dahle i Låsgruppen AS, som allerede også har inntatt toppsjefposisjonen i ProffPartner Security, sies det at den nye virksomheten skal fortsette trenden mot høyere sikkerhet med produktdrevne løsninger og kunden i fokus.

- Vi er en nasjonal leverandør av kundetilpassede løsninger innen mekanisk og elektronisk sikkerhet, med formål å prosjektere, installere og drifte komplette sikkerhetsløsninger av høy kvalitet. Låsgruppen er representert med 15 lokasjoner i Norge og er en del av Assa Abloy-konsernet som har historie helt tilbake til 1952, sier Dahle.

"
Powered by Labrador CMS