IMG_8767

Securitas overtar SpareBank 1 fra Nokas

SpareBank 1-alliansen har siden 2007 kjøpt sikkerhetstjenester fra Nokas, men velger nå å bytte leverandør innen vakt og teknikk. Fra årsskiftet og i minst fem år fremover skal Securitas levere dem disse tjenestene.

Publisert

Administrerende direktør Martin Holmen i Securitas er strålende fornøyd med at hans mannskap skal levere sikkerhet til SpareBank 1-alliansen de kommende årene. (Foto: Even Rise)

– Vi er takknemlige for tilliten SpareBank 1-alliansen viser oss, og ser frem til et spennende samarbeid. Securitas leverer bransjeledende sikkerhetsløsninger til mange store aktører i bank- og finansbransjen, og dette viser at vår satsning innenfor dette segmentet har lykkes, hevder administrerende direktør Martin Holmen.

Selskapet understreker at flere av de tekniske løsningene som nå skal inn i SpareBank 1-alliansen er nye.

– Vårt mål var å tilby SpareBank 1 en helhetlig løsning, med vekt på markedets beste tekniske tjenester. Vi er svært glade for at alliansen har anerkjent vår kompetanse og leveransedyktighet, og sett hvor dedikerte vi er. Nå vil vi videreføre det beste fra dagens sikkerhetstjenester og tilføre nye, smarte løsninger, sier salgssjef Geir André Moksness-Skaug i teknikkdivisjonen hos Securitas.

De tradisjonelle vakttjenestene SpareBank 1 kjøper av Securitas er stasjonært vakthold, mobilt vakthold og resepsjonstjenester. De tekniske tjenestene består blant annet av adgangskontroll, ITV-overvåking og alarmsystem, samt et eget sikkerhet- og alarmstasjonssenter.

For to år siden ble avtalen mellom SpareBank 1-alliansen og Nokas forlenget ut 2014 etter fem års samarbeid. Nokas uttalte den gang at forlengelsen, som ble sett på som en stor tillitserklæring, inneholdt store muligheter for videreutvikling av samarbeidet. Dette gjaldt ikke minst med tanke på muligheten for å få inn løsninger fra Nokas Cash Management Services (CMS) i bankene, som for eksempel Nokas autoCash.

Nokas er i dag verditransportør for SpareBank 1-alliansen. Per i dag er det ingen forandringer på dette, men også denne tjenesten er i sluttfasen av en anbudskonkurranse.

Securitas opplyser ikke hva deres avtale med alliansen betyr i omsetningsøkning, men da Nokas signerte sin siste toårsavtale ble den omtalt med en verdi på 200 millioner kroner.

Dette skrev Aktuell Sikkerhet da Nokas fikk fornyet bank-avtalen for to år siden.

"
Powered by Labrador CMS