Ordensvakter pågrepet

For andre gang på en uke så politiet seg søndag kveld nødt til å stenge et utested som følge av ordensvaktenes oppførsel. Denne gangen ble to av dem pågrepet av politiet.

Publisert

Aktuell Sikkerhet er kjent med at dette er andre gang i løpet av cirka en måned at ordensvakter i Oslo pågripes fordi de mistenkes for vold mot gjester. Også sist helg rykket politiet ut etter melding om ordensvakt-vold, men da ble ingen pågrepet. Denne nattklubben ble imidlertid stengt i frykt for nye ordensforstyrrelser. En av årsakene var ifølge politiet ordensvaktenes manglende vilje til å samarbeide for å bringe klarhet i hva som eventuelt hadde skjedd.

Det er VG som mandag morgen skriver at Oslo politiet ble tilkalt til et utested på grunn av slagsmål søndag kveld. Dette var ved 22.10-tiden. En time senere hadde tjenestemennene på stedet dannet seg et bilde av hva som hadde skjedd, og mente utfra dette at det var grunnlag for stengning.

– Tjenestemennene fikk etter hvert se på film som noen vitner har tatt opp på mobilene sine. Da ser patruljene at dørvaktene har gått for langt i sin inngripen, noe som medfører at politiet stenger stedet klokka 23.10, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til VG.

Han forklarer videre at flere vitner skal ha sagt at to av dørvaktene brukte vold mot en av utestedets gjester. Voldsbruken skal ha vært så alvorlig at vedkommende måtte kjøres til legevakta.

Sist helg så politiet seg også nødt til å stenge et utested i Oslo sentrum etter påstander om vold fra vektere som arbeidet på stedet som ordensvakter. Da begrunnet politiet stengningen med fare for at det skulle oppstå nye ordensforstyrrelser på stedet.

Aktuell Sikkerhet er også kjent med at to ordensvakter i Oslo for få uker siden ble pågrepet av politiet etter at en gjest pådro seg armbrudd. Polititjenestemenn på stedet mente det var ordensvaktene som påførte gjesten dette, men etter det ublide møte med arresten ble ordensvaktene etter hvert løslatt da mistanken mot de to, etter det Aktuell Sikkerhet erfarer, ble frafalt.

Les hva VG skriver om episoden søndag kveld.

Dette skrev Aktuell Sikkerhet om stengningen av utested sist helg.

"
Powered by Labrador CMS