IMG_9197

Statoil bytter sikkerhetsleverandør

Statoil har inngått avtale om å kjøpe sikkerhets- og resepsjonstjenester av Coor Service Management fra 1. mai. Dette innebærer overveiende sannsynlig at G4S mister gigantavtalen de har hatt med oljeselskapet de siste årene.

Publisert

Statoil velger ny samarbeidspartner innen sikkerhet fra 1 .mai. (Arkivfoto: Even Rise)

– Jeg er glad og ydmyk, men også veldig stolt. Dette er det største vi kunne fått til i nordisk sammenheng, sier administrerende direktør AnnaCarin Grandin i Coor Service Management.

Avtalen som er signert mellom Coor Service Management og Statoil, innebærer at førstnevnte skal levere drifts- og servicetejenester til Statoils cirka 580 000 kvadratmeter kontor- og produksjonsanlegg i Norge, samt til de 20 000 Statoil-medarbeiderne som arbeider der. Statoil har med andre ord slått sammen en rekke tjenester som tidligere ble levert av flere leverandører, til nå å skulle bli levert av en totalleverandør.

– Dette er den største Facility Management-avtalen som er blitt inngått i Norden på over ti år, jubler Grandin.

Også administrerende direktør Martin Holmen, og alle hans ansatte i Securitas har grunn til å heise flagget i dag.

Securitas er nemlig det sikkerhetsselskapet som Coor Service Management har knyttet til seg, og samarbeidet aktivt med i det betydelige arbeidet som er lagt ned i anbudsprosessen.

– Vi har vært i dialog med flere sikkerhetsleverandører, men valgte tidlig å gå videre med Securitas. Securitas er dermed det eneste selskapet vi har samarbeidet med, og det er de vi ønsker å gå videre med nå som Statoil-avtalen skal realiseres. Foreløpig er det sagt at vi skal sette oss ned med Statoil og stake ut kursen videre hva gjelder underleverandører. Hvis vi får det slik vi ønsker, blir Securitas leverandør av sikkerhets- og resepsjonstjenester, sier AnnaCarin Grandin.

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer, er dialogen som nå skal føres angående valg av sikkerhetsleverandør kun som en formalitet å regne. Securitas har nemlig hatt et eget team til å utarbeide den delen av anbudsdokumentet som omhandler sikkerhet og resepsjonstjeneste, noe som betyr at det er deres sikkerhets-beskrivelser som er lagt til grunn for Statoils valg av FM-leverandør når det gjelder sikkerhet.

– Sikkerhets- og resepsjonstjeneste er en betydelig og viktig del av avtalen. Hvor stor avtalen er totalt sett, eller hvor stor del av den som utgjør tjenestene vi ønsker at Securitas skal levere, er det enighet med Statoil om at ikke skal kommuniseres ut, sier Grandin.

Coor Service Management har en omsetning i Norge på cirka en milliard kroner. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer, vil Statoil-avtalen i seg selv føre til at denne omsetningen dobles. Dette ønsker selskapet verken å avkrefte eller bekrefte.

Securitas har registrert at Coor Service Management er valgt som samarbeidspartner av Statoil, men ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Aktuell Sikkerhet har grunn til å tro at ISS var et av de øvrige selskapene som konkurrerte om Statoil-avtalen. Securitas er samarbeidspartner med dem når det gjelder sikkerhet, og har derfor også hatt et team som har jobbet med anbudsutarbeidelse sammen med ISS.

– Securitas har håndtert anbudsarbeidet svært profesjonelt, kommenterer Grandin.

En tredje aktør som ønsket seg FM-kontrakten med Statoil, var et samarbeid mellom Compass group og Caverion (tidligere YIT). G4S, som leverer sikkerhetstjenester til Statoil i dag, har vært den sikkerhetsleverandøren som Compass group/Caverion har samarbeidet med.

- Noen ganger vinner vi, og andre ganger vinner andre. Vi liker ikke å tape, men dette gir oss mer energi til å gå på å kjempe om nye kontrakter. Vi vil levere ut kontraktsperioden og jeg regner med at våre cirka 300 ansatte som jobber for Statoil følger med over til ny leverandør, sier administrerende direktør Vidar Berg i G4S.

Avtalen mellom Coor Service Management og Statoil omfatter foruten sikkerhets- og resepsjonstjenester blant annet renhold, kantine, eiendomsdrift, konferansetjenester og forlegning.

Grepet Statoil gjør nå, innebærer at de kutter 209 egne årsverk i Norge og overfører arbeidsoppgavene til tre eksterne selskaper. I tillegg til eiendomsdrift omfatter det IT og finans.

(Foto: Even Rise)

Leverandøren som er valgt for IT er Capgemini. Accenture er valgt for økonomi og finanstjenester. Statoils begrunnelse for outsourcingen er rasjonaliserting og effektivisering.

Powered by Labrador CMS