Ny NSO-direktør ansatt

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon har hentet inn ny direktør. Mannen, som kommer fra sjefsjobb innen risiko- og pålitelighetstjenester innen offshore, maritim og landbasert industri, tiltrer 1. oktober.

Publisert

Knut Oscar Gilje. (Foto: Privat)

Knut Oscar Gilje er mannen som Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO) har ansatt som direktør med tiltredelse 1. oktober. 50-åringen er i dag administrerende direktør i Safetec Nordic AS, hvor han også har vært personal- og organisasjonsdirektør, samt HR- og markedssjef.

Gilje har tidligere jobbet med helse, miljø og sikkerhet i AS Oslo Sporveier og Transportbedriftenes Landsforening (NHO).

Han har betydelig erfaring innen regelverksarbeid og myndighetskontakt. Fra arbeidsgiversiden var han engasjert i prosjektet ”Fra stykkevis og delt til enkelt og helt” i 2001. Målet var å forenkle HMS-regelverket.

Knut Oscar Gilje har etterutdanning i strategi og ledelse, kunnskapsforvaltning og kommunikasjons- og informasjonsarbeid. Fra selskapet S&J Informasjon AS har han også erfaring som tekstforfatter, rådgiver og prosjektleder.

NSOs oppgaver er å organisere og føre tilsyn med egenberedskapen ved virksomheter som kommer inn under forskrift om industrivern. Disse teller i dag cirka 1.100 virksomheter med mer enn 150.000 sysselsatte.

- NSO er faglig underlagt Justis- og beredskapsdepartementet gjennom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, men er administrativt tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), sier konstituert direktør Harald J. Bergmann.

Powered by Labrador CMS