C013 Enterprise 3 29.03.2014 11-57-03.562

Utløste aldri alarmen som varsler politiet

Direktevarslingen til politiet ble aldri utløst da det væpnede ranslaget slo til mot gullsmedbutikken Sheikh Entreprises i Oslo. Dette forsinket politiets ankomst, og gjorde at en vekter plutselig ble stående ansikt til ansikt med en av ranerne.

Publisert

(Overvåkningsfoto: Proff Security)

Dette kommer frem i den nyeste papir-utgaven av fagbladet Aktuell Sikkerhet. I stedet for å utløse ransalarmen som varsler direkte til politiet, ble assistanse-tilkallingen til vaktselskapet Proff Security brukt.

- Dersom ransalarmen hadde blitt utløst korrekt, ville ikke vår vekter ha oppsøkt butikken før politiet tillot det. Men ut fra assistanse-alarmen som kom, var det ingen grunn til å tro at det var skjedd noe mer ekstraordinært enn dagligdagse hendelser, sier daglig leder Kaisar Ali i Proff Security.

Under ranet ble det løsnet skudd med et automatvåpen som en av ranerne hadde. Vedkommende pekte med våpenet og kommanderte vekteren om raskest mulig å komme seg unna.

- Der og da var jeg sikker på at jeg skulle bli skutt, sier vekteren til Aktuell Sikkerhet. Først etter å ha kommet seg i sikkerhet kunne han ringe politiet og fortelle hva som var i ferd med å skje.

Etter ranet, som skjedde den siste lørdags formiddagen i mars, er flere personer blitt pågrepet og siktet i saken.

I papirutgaven forteller vekteren at han etter ranet har spurt seg selv om det er verdt å fortsette i yrket. Nærmest dagligdags opplever han konfrontasjoner med blant annet butikktyver og andre uroelementer. Og nå har han også opplevd å få rettet et automatvåpen mot seg.

- Det at jeg skal bli far får meg til å tenke på om det dagligdags er verdt å stå i situasjoner der trusler og antydninger om vold er regelen mer enn unntaket, sier han i intervjuet - hvor også arbeidsgiveren gis ros for sin oppfølging av vekteren.

Les mer i den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Ifølge E24 er gullsmedbutikken nå under konkursbehandling. Samme nettsted skriver at Skatt Øst i januar tok arrest i varer verdt 4,2 millioner kroner.

- Sheikh Enterprises er ifølge arrestkjennelsen mistenkt for å ha unndratt moms, skatt og toll for 12,8 millioner kroner, skriver E24.

"
Powered by Labrador CMS