Enighet om vekteroverenskomsten

Det er enighet om vekteroverenskomsten mellom NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund. Begge parter sier seg fornøyde etter at sonderinger førte dem sammen igjen før Riksmekleren måtte inn for å bistå.

Publisert

- Det var viktig for oss å opprettholde lønnsnivået til vekterne. Det har vi klart med dette resultatet, sier leder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Akkurat som administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service, er hun glad for at de slapp å fortsette hos Riksmekleren.

-Vi valgte å gjenoppta forhandlingene da sonderinger viste at vi kunne klare å komme til enighet uten å gå til riksmekleren. Dette viser at begge parter hadde et sterkt ønske om å komme til en frivillig løsning. I tillegg til økning i grunnlønn er natt og ubekvemstilleggene justert.

-Det har vært tøffe forhandlinger og det ble et kostbart oppgjør, men vi er fornøyde med å ha kommet i mål, legger han til.

I forbindelse med enigheten om det reviderte forslaget til vekteroverenskomsten for 2014 til 2016, opplyser Norsk Arbeidsmandsforbund følgende:

◦ Det ble en økning på mellom 5,00 – 5,50 kr pr time på de ulike lønnstrinnene.

◦ Det ble en økning på 1,00 kr på natt- og helgetillegg, samt skifttilleggene.

Fristen for vedtakelse av overenskomsten er 23. mai.

Her kan du lese hele protokollen.

Her kan du lese mer på Norsk Arbeidsmandsforbund sine nettsider.

Dette skriver NHO Service om oppgjøret.

"
Powered by Labrador CMS