ran.jpg

Vektere varetektsfengslet

De tidligere Nokas-vekterne som er siktet for å ha vært delaktige i verditransportranet der de selv hevder å være ofre, ble fredag varetektsfengslet i inntil fire uker.

Publisert

De to tidligere Nokas-vekterne som ble ranet i Skedsmo, er sammen med to andre menn varetektsfengslet og siktet i saken. (Foto: Politiet)

Begge ex-vekterne er underlagt brev- og besøksforbud, akkurat som de øvrige to siktede som er varetektsfengslet. Også de kan holdes bak lås og slå i inntil fire uker.

Det er en kjennelse fra Nedre Romerike tingrett fredag ettermiddag som gir politiet medhold i at de fire ranssiktede kan holdes fengslet. Varetektsfengslingene er begrunnet med fare for bevisforspillelse dersom de løslates. Alle fire ble pågrepet under en godt koordinert aksjon med væpnet politi flere steder på Østlandet tidligere i uka. En femtemann som også er siktet, er tidligere pågrepet i Finland. Han er fra Sverige, og ble for noen år tilbake dømt for ran mot en verditransport der.

Verditransportranet som politiet mener de to Nokas-vekterne var delaktige i, skjedde i Skedsmo i oktober i fjor. Ransutbyttet på cirka ti millioner kroner er ikke kommet til rette. Minst to maskerte og væpnede personer gjennomførte ranet, og begge vekterne ble bakbundet. Dette tror politiet at var vel regissert på forhånd.

Etter ranet ble begge vekterne oppsagt fordi Nokas avdekket alvorlige brudd på sikkerhetsrutinene. Den ene av vekterne var også en periode siktet i saken, men siktelsen ble frafalt. Hvorvidt dette skjedde av taktiske grunner eller fordi politiet på det tidspunktet ikke hadde tilstrekkelig grunn til å opprettholde siktelsen, ønsker ikke politiet å kommentere.

En av vekterne skulle ifølge Oppland Arbeiderblad ha møtt Nokas i retten i april etter at han saksøkte sin tidligere arbeidsgiver for oppsigelse på usaklig grunnlag. Denne arbeidsrettssaken ble imidlertid utsatt og er ennå ikke gjennomført.

VG skriver at den ene vekteren har trent i treningsstudio sammen med en av de øvrige siktede i saken. Hvorvidt det er der de to er blitt kjent, er ikke bekreftet.

Powered by Labrador CMS