Vektere til sykehus

Tre vektere ble sendt til sykehus etter at det nylig oppsto brann inne i et stort forretnings- og kontorbygg.  Ingen av dem ble alvorlig skadet av den store røykutviklingen.

Publisert

Det var i lokalene til Utlendingsnemnda (UNE) i hovedstaden et kjøleskap begynte å brenne. UNE holder til i samme bygg som kjøpesenteret Oslo City. Sikkerhetsselskapet som leverer tjenester i bygget, er G4S.

Driftsleder Lars Korperud opplyste kort tid etterpå at det står bra til med vekterne, og at legeundersøkelse alltid er rutinemessig i slike situasjoner. G4S roser både vekterne hos UNE og de øvrige ansatte som representerer selskapet i bygget for å ha handlet riktig.

Tre vektere organiserte og startet umiddelbart slokking av kjøleskap-brannen da den ble oppdaget. Samdidig utløste vekterne brannalarmen, som gjorde at selskapets ansatte ved Oslo Citys vaktsentral straks hadde forutsetning for å iverksette tiltak i henhold til brannverninstruksen. Brannen oppsto tidlig på morgenen før butikkene åpnet, og det var derfor få folk i kjøpesenteret.

I forbindelse med brannen var det stor røykutvikling. Vekterne startet derfor evakuering av nærliggende etasjer og organisering av samlingspunkt inntil brannen var slokket og utlufting gjorde det forsvarlig for de UNE-ansatte å fortsette arbeidsdagen.

Powered by Labrador CMS