ran2.jpg

Vekter tilstår delaktighet i verditransportran

En av de to vekterne som ble fengslet etter verditransportranet på Skedsmo i oktober, skal denne uka ha erkjent delaktighet. Den andre vekteren er løslatt, men politiet opprettholder siktelsen.

Publisert

Begge vekterne som jobbet på den ranede verditransporten er fortsatt siktet for delaktighet. Den ene skal ha erkjent (Foto: Politiet)

(SISTE 16.05.: VG skriver i dag at det ikke bare er en av de siktede vekterne som har erkjent delaktighet, men at flere av de fem siktede nå skal ha innrømmet å ha hatt en rolle i timillioners-ranet. Politiet vil ikke kommentere dette.)

– Den siktede vekteren som er løslatt har gitt supplerende opplysninger som gjør at vi stoler mer på forklaringen hans. Men han er fortsatt siktet i saken, og er ennå under etterforskning, sier påtaleansvarlig Bjørn Pettersen i Romerike politidistrikt til Oppland Arbeiderblad.

– Han har gitt et troverdig bilde av hva som skjedde, og svart på detaljerte spørsmål, sier advokat Håkon Brækhus, som forvarer den løslatte vekteren til samme avis.

Det ble avslørt alvorlige rutinesvikt i forbindelse med verditransporten som ble ranet.

I tillegg til den siktede vekteren som er løslatt, er ytterligere fire personer i politiets varetekt. En av dem er svensk og ble pågrepet i Finland.

Les mer i Oppland Arbeiderblad.

"
Powered by Labrador CMS