Johnny--Brenna-1

Utelivsansatte risikerer personlige bøter

Når det nye lovverket som stiller strengere krav til ordensvakter trer i kraft, vil også en sovende lovparagraf mot overskjenking bli tatt i bruk. Resultatet kan bli personlig straff ved overskjenking.

Publisert

Johnny Brenna (Arkivfoto: Jan Tveita)

Det er Aftenposten som skriver dette i en omfattende reportasje, hvor også utelivsprosjektet Salutt i Oslo presenteres. Dette ledes av tidligere politispaner Johnny Brenna.

Som kjent blir det fra 1. april stilt nye krav til ordensvakter i Norge. I tillegg til kravet om godkjent opplæring, må også ordensvaktene være ansatt i et eget foretak som er godkjent til å drive vaktvirksomhet.

Salutt er et prosjekt som har som mål å styrke arbeidet med overholdelse av alkoholloven, og å redusere vold i tilknytning til utelivet. Oslo kommune, politiet og utelivsbransjen skal iverksette forskjellige tiltak slik at skjenking blir utøvet på en bedre måte, og vold og annen kriminalitet blir redusert.

Johnny Brenna sier til Aftenposten at prosjektet i hovedsak vil forsøke å bekjempe overskjenking gjennom samarbeid med og kursing av bransjens ansatte.

– Men vi har bøtelegging som ”en pisk” i bakhånd. Dialog og kunnskapsheving er to sentrale vegger i Saluttprosjektet. Kontroll og tilsyn er den siste og tredje veggen i vår satsning. Prosjektet blir mer sanksjonsrettet hvis vi ikke lykkes på annet vis. Da vil vi også gå inn for bøtelegging med personlig straffansvar, sier Brenna til Aftenposten.

Her kan du lese om prosjektet Salutt i Aftenposten.

Les også oslopolitiets midlertidige krav til ordensvakthold på utesteder.

"
Powered by Labrador CMS