To av de fem ransiktede er \"ransofrene\"

Politiet har pågrepet fem personer etter verditransport-ranet på Skedsmo i fjor. To av dem er vekterne som ble utsatt for det brutale ranet.

Publisert

At ransofrene ifølge politiet var illoljale Nokas-ansatte, kom frem under en pressekonferanse i ettermiddag.

– Det er fantastisk at politiet nå ser ut til å ha oppklart saken, og vi er svært glade for at politiet har prioritert den så tungt. Det vil virke avskrekkende fremover. Når det gjelder de som nå er siktet, så vet jeg ikke mer enn det som står på Dagbladet.no, så de kan jeg ikke uttale meg om, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas til Dagbladet før pressekonferansen.

Det var i oktober i fjor en pengetransport fra Nokas ble ranet på Skedsmokorset. Politiet på Romerike har, med bistand fra andre politidistrikter og politiet i Finland, nå pågrepet fire personer.

To av de siktede ble pågrepet i Follo, en av dem i Oppland og fjerdemann i Oslo. Dagbladet skriver også at en svenske er pågrepet i Finland. Han skal være begjært utlevert til Norge.

Politiet siktet tidlig en av vekterne som ble ranet. Politiet frafalt sktelsen i januar og hevdet at vedkommende var sjekket ut av saken. Hvorvidt siktelsen ble frafalt av taktiske årsaker, kom ikke frem under pressekonferansen.

Ranslaget skal ifølge Dagbladet være sammensatt av personer på tvers av kjente grupperinger på Østlandet. I tillegg skal de ha samarbeidet med et kriminelt miljø i Stockholm.

Dagbladet skriver også at gjennombruddet i etterforskningen kom etter at politiet klarte å spore opp ranernes fluktbil. Den hadde da endret utseende og ble ifølge avisen funnet på et verksted i Oslo.

Ranerne fikk med seg et betydelig pengebeløp. Det er i media spekulert i at utbyttet ble på over ti millioner kroner. Dagbladet skriver at politiet jobber ut fra en teori om at pengene er blitt vekslet og hvitvasket i utlandet.

Begge vekterne som ble ranet mistet jobbene sine i Nokas etter at det ble avdekket betydelig svikt i rutinene på den aktuelle verditransporten.

Les i Aktuell Sikkerhet om vekteren som måtte til lege etter ranet.

Les hva Aktuell Sikkerhet skrev da vekterne måtte slutte.

Les mer i Dagbladet.

Les mer på VG-nett.

"
Powered by Labrador CMS