IMG_2043.JPG

Strid om vektertjeneste fra Adecco

Dagens Næringsliv skriver at Adecco i tre år leverte vektertjenester ulovlig til TDCs høysikkerhetsbygg på Kalbakken i Oslo. Adecco tilbakeviser påstanden.

Publisert

Politiinspektør Bjørn Vandvik (Foto: Even Rise)

Til Dagens Næringsliv hevder Adecco at tjenesten som er levert til TDC ikke har vært annet enn resepsjonstjenester, i alle fall ikke etter at Adecco solgte selskapet Adecco Security i 2008. Etter dette salget har ikke Adecco hatt tillatelse til å drive vaktvirksomhet.

Dagens næringsliv er av en helt annen oppfatning enn Adecco selv. I en fyldig reportasje beskrives uenigheter mellom Adecco og TDC, blant annet hvorvidt en avtale fra 2002 ble erstattet av en muntlig avtale i 2008. Adecco på sin side hevder at de etter den påståtte muntlige avtalen ikke har levert annet enn resepsjonstjenester, mens TDC mener avtalen fra 2002 gjaldt frem til 2011.

– I avtalen fra 2002 står det i følge Dagens Næringsliv at formålet med kontrakten var å outsource vektertjenestene i bygget. Vekterne skulle blant annet drive adgangskontroll og utføre resepsjonsrunder.

Ifølge Dagens Næringsliv holdt vekterne frem med sine inspeksjonsrunder i vekteruniformer med identitetskort rundt halsen. De skal fremdeles ha vært i alarmberedskap i forbindelse med brann- og innbruddsalarm. I tillegg betjente de resepsjonen.

– Men etter salget av Adecco Security hadde ikke Adecco Norge tillatelse til å levere vektertjenester. Likevel fortsatte selskapet virksomheten, skriver Dagens Næringsliv.

Politiet vurderer ifølge avisen etterforskning.

– Bare det at de ansatte bar vekteruniform, er alene et klart lovbrudd, mener politiinspektør Bjørn Vandvik.

Dette skriver Adecco i en presisering sendt ut i dag, mandag:

"Det pekes på at Adeccos ansatte har brukt uniformer i oppdraget. Disse er etterlevninger etter Adecco Security og har blitt benyttet av de ansatte av praktiske årsaker. Det er etter Adeccos syn ikke heldig at uniformene har vært brukt, og Adecco har gjennom oppfølging av oppdraget i løpet av fjoråret gitt beskjed om at bruken skal opphøre, noe den også har gjort. Det er likevel viktig å understreke at bruk av uniformer og andre Adecco Security-effekter ikke i seg selv utløser krav om vektertillatelse. De konkrete servicetjenestene som er levert krever ikke tillatelse".

Les mer i Dagens Næringsliv hvor det beskrives hvordan Adecco skal ha ryddet opp i forholdene rundt den påståtte vaktvirksomheten etter at Dagsrevyen avslørte kritikkverdige forhold rundt deres ulovlige arbeidsforhold blant sykepleiere.

Her kan du lese i Dagens Næringsliv at politiet vurderer etterforskning.

"
Powered by Labrador CMS