Nokas-vekter siktet etter ran

Politiet er sparsomme med opplysninger, men bekrefter at en person er siktet etter pengetransportranet på Skedsmo i oktober. Den siktede skal være en av vekterne som ble ranet.

Publisert

(SISTE: 19.01.12. Politiet frafaller siktelsen)

Ranere iført finlandshetter og kjeledresser, slo til mot en pengetransport fra Nokas på Skedsmo 10. oktober i fjor. De fikk med seg et betydelig pengebeløp, mange millioner kroner.

Kort tid etter ranet orienterte Nokas politiet om at de to vekterne som utførte verditransporten, var oppsagt på grunn av alvorlige rutinesvikt. På det tidspunktet var ingen siktet for ranet.

Etter det skal politiet ha vist stor interesse for rutinesvikten Nokas påpekte, og ytterligere etterforskning har ifølge avisen resultert i at en av dem er blitt siktet. Han har vært pågrepet, og politiet har ransaket hjemme hos mannen. Politiet bekrefter at den ene personen som er siktet i saken, har uendret status selv om han ikke lenger er i politiets varetekt.

– Etterforskningen viser massive brudd på instruksene for håndteringen av penger. Jeg ønsker imidlertid ikke å si noe om hvilke rutiner som er brutt, sier politiadvokat Åsmund Yli til Romerikes Blad.

Vekterne ble overmannet og bakbundet av de brutale ransmennene.

Romerikes Blad var i kontakt med både konserndirektør for kontanthåndtering i Nokas, Peter Wesenberg, og konsernsjef Heine Wang onsdag kveld. Ingen av dem ville kommentere saken fordi politiet foreløpig ikke skal ha orientert dem om utviklingen i saken.

Les om siktelsen i Romerikes Blad her.

Les mer om ranet i Aktuell Sikkerhet her.

"
Powered by Labrador CMS