Lovbrudd rundt vakt-anbud

Tillitsvalgte hevder det er lovbrudd at de ansatte ikke er informert om anbudsutlysningen av sikkerhetsoppdrag i regi av Departementenes Servicesenter.

Publisert

Aktuell Sikkerhet og flere medier har den siste tiden omtalt det enorme behovet for økte sikkerhetstjenester i etterkant av terrorangrepet 22. juli.

Departementenes Servicesenter (DSS) ser seg nødt til å kjøpe sikkerhetstjenester fra private aktører i sikkerhetsbransjen for 350 millioner kroner. Ingen av de store norske aktørene så seg i stand til å ta oppdraget da anbudet var utlyst første gang. Nå skal det utlyses på nytt.

De ansatte i DSS hevder de ikke er informert om anbudet, og hevder dette er et klart lovbrudd.

– Vi skal informeres så tidlig som mulig, og med en gang arbeidsgiver mener at de har noe viktig å fortelle som berører arbeidstakerne. Det har ikke skjedd i denne saken. Vi ble informert gjennom media sist fredag, sier leder Hans-Erik Skjæggerud i Parat til TV2.

– De bør stoppe anbudet så fort som mulig, og komme i en dialog med de ansatte. Det må i den forbindelse også gjøres en behovsanalyse, sier han.

Ifølge TV2 lover departementet å rydde opp i saken.

– Jeg oppfatter at det er ting organisasjonene har reagert på. Det tar vi på fullt ansvar, og derfor ønsker vi også å invitere til et møte i departementet for å gå i dialog slik at vi får høre hva dette gjelder, et møte jeg håper blir avklarende, sier statssekretær Tone Moen i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til TV 2

Powered by Labrador CMS