Lommetyver

Lommetyvene trekker innendørs

Vektere i kjøpesenter bør heretter være ekstra på vakt mot lommetyver. Ifølge politiet viser trenden at tyvene trekker bort fra togstasjoner og kollektivknutepunkt, for heller å slå til i bygg med mange butikker under samme tak.

Publisert

Budstikka.no skriver at lommetyvene i stadig større grad opererer inne på kjøpesentre. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Aktuell Sikkerhet har tidligere skrevet om den voldsomme økningen i antall lommetyverier, og politiets storsatsning mot problemet. Budstikka.no skriver at lommetyvene i stor grad har forflyttet seg bort fra togstasjoner og andre knutepunkter for kollektivtransport. I stedet finner de steder der det er mer legitimt å oppholde seg over tid. Og nettopp kjøpesenter er da et perfekt sted fordi det ofte er store ansamlinger med folk og dermed også trengsel.

Gjennom flere reportasjer har budstikka.no de siste dagene satt søkelyset på lommetyvproblematikken i sitt område. Spesielt på Sandvika Storsenter, hvor senterledelsen forteller at det er satt inn ekstraordinære vektertiltak for å bekjempe lommetyverier.

– Politiets egen innsatsgruppe mot lommetyverier skal gjennom spaning og annen kartlegging spore opp bandemedlemmer, skrev Aktuell Sikkerhet tidligere i år. I den artikkelen advares det også mot lommetyver på utesteder.

Innsatsgruppen, som er lokalisert på Sentrum politistasjon i Oslo, skal samarbeide med både øvrige politidistrikter, Kripos og Grenseløs.

Les artiklene i budstikka.no her.

Dette har Aktuell Sikkerhet tidligere skrevet om politiets innsatsgruppe mot lommetyverier.

"
Powered by Labrador CMS