IMG_5447.JPG

Låsbransjen med internasjonalt treff

600 nøkkelpersoner fra låsbransjen i 25 land, er samlet i Lillehammer. Lederen for Norske Låsesmeders europaorganisasjon, irske Dave O Toole, åpnet firedagers-konferansen i dag, torsdag.

Publisert

Dave O Toole og Knut Kildahl åpnet i går den store låskonferansen i Lillehammer. (Foto: Even Rise)

For andre gang er Norske Låsesmeder vertskap for ELF Convention. Sist det skjedde var i Trondheim i 1997. Denne gangen arrengeres den store konferansen i Lillehammer. Formann Knut Kildahl er stolt over samholdet som gjør at 600 bransjefolk finner det attraktivt å delta. Mer enn 100 av dem kommer fra utlandet. Årets ELF Convention erstatter nordmennenes årlige låsesmedtreffet.

– Vi utveksler erfaringer og kompetanse på tvers av bedrifter og landegrenser. Målet vårt er å ligge hakket foran kjeltringene når det gjelder utvikling. Selv om mange av deltakerne er konkurrenter, har bransjen tradisjon for å lære av hverandre, sier Kildahl.

Låsesmedene i Norge er kjent for å være langt fremme i verdenssammenheng. Kildahl mener det blant annet skyldes at låsesmed ble eget fag på midten av 90-tallet. Cirka 80 personer i Norge kan i dag kalle seg låsesmedmester.

– På slutten av 90-tallet ble det egen mesterbrevordning. Midt på 90-tallet kom svennebrevet, sier han.

Norske Låsesmeder har cirka 100 medlemsbedrifter og flere enn 200 personlige medlemmer. Alle som skal være ansatte i medlemsbedriftene, vurderes ut fra uttømmende politiattest. Det er også krav om at bedriftene skal ha hatt positive regnskapstall i tre år før de tas opp som medlemmer.

– Det skal være betryggende for kundene å velge medlemsbedrifter. Derfor stiller vi slike krav, sier han.

I tillegg til en rekke faglige seminarer, er konferansen i Lillehammer fylt med messeaktiviteter og høy sosial profil.

– Vi har de ypperste instruktørene i verden når det gjelder den faglige opplæringen.

– Du sier dere i låsbransjen har målsetning om å ligge hakket foran de kriminelle. Klarer dere det?

– Ut fra målsetningen, er vi der vi skal være i dag. Men da må også folk vise vilje til å investere i systemene vi tilbyr. Per i dag er ikke den viljen tilstede sammenlignet med det trusselbildet vi lever i, sier Knut Kildahl.

Powered by Labrador CMS