iPhone

Knekker mobilkoden din på 20 sekunder

Er du blant de 150 000 i Norge som årlig mister mobiltelefonen din, bør du være bekymret. Et spesialverktøy utviklet i Sverige, kan nemlig rekordraskt avsløre koden på telefonen.

Publisert

Telefonen din er ikke trygg selv om den har kodelås. (Illustrasjonsfoto)

Det er amobil.no, via VG Nett, som advarer mot å tro at mobiltelefonen er trygg med kodelås.

– En løsning fra Stockholms-firmaet Micro Systemation kan finne koden og låse opp telefonen i løpet av 20 sekunder, skriver forbes.com, ifølge VG Nett.

Kode-knekkeren selges i dag til kunder i over 60 land. 98 prosent av politiavdelingene i Storbritannia, mange politiavdelinger i USA og FBI har skaffet seg verktøyet.

Micro Systemation selger produktet, som kalles XRY, til kunder innenfor politiet og militæret, først og fremst ment som hjelpemiddel for å få tilgang til informasjon på beslaglagte mobiltelefoner.

Men det spekuleres også i at XRY også havner i hendene på folk som kan bruke systemet til kriminalitet.

Med en spesiell koblingsboks mellom telefonen og en PC, knekkes passordet på Android- og iOS-telefoner i løpet av sekunder.

– I tillegg til å knekke koden, henter det også ut informasjon fra telefonen som dekrypteres. Det vises også informasjon om blant annet GPS-posisjoner, ringelogger, kontakter og meldinger. Til og med logg over tastetrykk er det mulig å få ut, skriver VG Nett.

I fjor vår skrev Næringslivet Sikkerhetsråd (NSR) om Telenor som anslår at 150 000 mobiltelefoner kommer på avveie i Norge hvert år. Bare på Oslo Lufthavn Gardermoen glemmes 3000 mobiltelefoner årlig.

– Tall fra Mørketallsundersøkelsen om informasjonssikkerhet og datakriminalitet, viser at totalt 64 prosent har tilgang til epost på mobilen. Av store virksomheter har 78 prosent tilgang. Bare 39 prosent av dem har retningslinjer for bruk av mobiltelefon i jobbsammenheng, skriver NSR.

Med andre ord har trolig et flertall av oss jobbinformasjon på mobiltelefonen sin, noe som betyr at konsekvensene kan bli ekstra ille dersom telefonen kommer på avveie.

Her kan du lese artikkelen på NSR sin hjemmeside. Der finner du også en artikkel om de farligste mobiltruslene fra Dagbladet.

Her finner du VG-saken om kodeknekkeren med linker til flere artikler om spesialverktøyet.

"
Powered by Labrador CMS