Innrømmer svakhet på flyplasser

Avinor er i kontakt med både politiet og Luftfartstilsynet etter at det er avslørt at sikkerhetskontrollen ikke oppdager alle flypassasjerer som bærer kniv.

Publisert

– Dette er en problemstilling som gjelder flere enn oss på Flesland. Vi kommer spesielt til å være spesielt oppmerksomme på slike kniver fremover, sier sikkerhetsansvarlig Lasse Solberg i Avinor på Flesland til bt.no.

Knivene han snakker om er såkalte tapetkniver. Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor sier til bt.no at det er en kjent problemstilling at disse er vanskelige å oppdage.

– Kroppsskannerne som er installert på Schiphol lufthavn i Nederland oppdager tapetkniver. Disse viser et pepperkakebilde av personene, og varsler med ulike symboler hvor det blir gjot funn. De er godkjent innenfor EU. Vi kan oppdage knivene i manuelle etterkontroller, og kan innskjerpe overfor kontrollørene våre at de må være ekstra oppmerksomme, men de ter myndighetene som regulerer sikkerhetsrutiner og andre kontroller, sier Narvesen til bt.no.

Gjennom en reportasje på nyåret viste avisen hvor enkelt det er å få med seg tapetkniver gjennom sikkerhetskontrollen på Flesland. En mann, som nærmest har latt det gå sport i å ta med seg tapetkniv når han skal ut på flyreise, viste at det var fullt mulig å passere uten å bli fratatt kniven. Dette har han erfart gjennom hyppige passeringer i fire år.

Les mer i bt.no her og her.

"
Powered by Labrador CMS