P1000605.JPG

G4S skal røntgenfotografere alle under terror-rettssaken

Vektere fra G4S skal adgangskontrollere og røntgenfotografere samtlige som skal inn i Oslo tinghus under terror-rettssaken. Securitas har fått jobben med å kontrollere akkrediteringer, og vakthold i pårørende- og pressesenter.

Publisert

Ssikkerhetsselskapene har hatt mye å gjøre i kjølvannet av terroraksjonene 22. juli. Her fra Youngstorget natt til 23. juli. Nå skal G4S bistå med sikkerhet i tinghuset under rettssaken. (Arkivfoto: Even Rise)

– G4S er glade for å ha fått denne kontrakten. Vi skal bistå med planleggingen sammen med blant annet politiet og tingrettens eget sikkerhetspersonale. Våre medarbeidere har lang erfaring med slike typer oppdrag, og utstyret vi bruker er av ypperste klasse, sier country manager Vidar Berg.

Også representanter fra brannvesenet og flere andre aktører skal være med i planleggingen for å gjøre tinghuset mest mulig sikkert.

Blant disse er også Securitas. De vant anbudet om levering av sikkerhet i form av vakthold som skal sørge for at uvedkommende ikke tar seg inn i rettssalen. Securitas skal også ha vaktholdet ved to pressesenter og et pårørendesenter.

Det ble i fjor høst anslått at tinghuset vil bli ombygd for 25 millioner kroner i forkant av rettssaken. Hele annen etasje i tinghuset blir tatt i bruk, noe som tilsvarer cirka 2500 kvadratmeter. Det bygges en ny rettssal med litt over 200 tilhørerplasser. En stor del av disse forbeholdes pressen. Det legges opp til nesten 300 arbeidsplasser for pressen i tinghuset, samtidig som det opprettes et 500 kvadratmeter stort pressesenter på Hotel Bristol.

Rettssaken starter 16. april og det er satt av ti uker.

Adgangskontrollen i regi av G4S vil blant annet skje gjennom passering av røntgenportaler tilsvarende dem som brukes på flyplasser.

- Alle som skal være i 22. juli-saken, alle ansatte og alle som skal inn i tinghuset i andre saker vil måtte sjekkes. Det utgjør godt over 1.000 personer hver dag, sier informasjonssjef Irene Ramm til NTB.

Powered by Labrador CMS