Diskotek 2

Fellesforbundet hilser ordensvakt-regler velkommen

– Hvis noen ikke klarer å overholde loven, har de ingenting i denne bransjen å gjøre. Men det virker som virker som alle er godt forberedt, og at de har forstått konsekvensene ved overtredelse av reglene.

Publisert

Nye krav til ordensvakter ønskes velkommen av Fellesforbundet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Det sier Djevat Hisenaj, leder i Fellesforbundets avdeling for hotell og restaurant i Hordaland til ba.no.

– Vi ønsker retningslinjene velkommen. Dette gjør det mye bedre og tryggere for gjestene. Hvis noen ikke klarer å overholde loven, så er det synd for dem, sier han.

Ifølge ba.no ser han kun fordeler ved at mindre aktører må leie inn et vaktselskap eller etablere egen vaktvirksomhet, selv om det kan bety merkostnader.

– De måtte jo ha ordensvakter tidligere også, så det blir ikke nødvendigvis mye dyrere. Nå får utestedene inn vakter som har riktig opplæring. Vi har mer enn nok utesteder i Bergen. De konkurrerer hverandre ut, og om 15 utesteder må stenge kan det bare være fornuftig, sier han til ba.no.

Det er 1. april den nye loven med nye forskrifter trer i kraft. Konsekvensen av kravene til utdanning, og at utestedene ikke lenger kan ha egne vakter uten å etablere vaktvirksomhet, er at sikkerhetsselskapene får mer å gjøre. Blant de store er det kun Securitas som har valgt å satse.

– Tidligere valgte vi å stå utenfor dette markedet siden bransjen ikke har vært regulert etter det lovverket vi setter krav om. Når dette nå endrer seg, ser vi ingen grunn til at vi ikke skal bli markedsledende i utelivsbransjen, sier markeds- og informasjonssjef André Thomsgård i Securitas til ba.no.

Aktuell Sikkerhet har den siste tiden skrevet om at Securitas har kjøpt PSS, samt at de har inngått samarbeidsavtale med Vaktvesenet. Begge er store aktører innen utelivsbransjen.

Flere av utestedene på Zachariasbryggen i Bergen er blant dem som i fremtiden vil ha vakthold i regi av Securitas.

– Utestedene har i stor grad eget personell som tar seg av vaktholdet, men de færreste velger å opprette egen vaktvirksomhet. Det gjør at vi overtar disse ansatte, så lenge de tilfredsstiller våre og lovens krav. Vi kurser dem og gir dem vekterutdanning. Deretter leier vi dem ut igjen til utestedet, sier Thomsgård til ba.no

Les mer om saken i ba.no.

"
Powered by Labrador CMS