Videoovervåkingskamera 1

Bøtelagt for offentliggjøring av overvåkingsbilder

For ikke lenge siden bøtela Datatilsynet en butikk som publiserte en overvåkingsvideo på Youtube. Nå risikerer en butikk i Ørsta samme behandling.

Publisert

Ifølge Datatilsynet er det kun politiet som skal ha tilgang til videomateriale dersom det er mistanke om at noe ulovlig er dokumentert. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Ifølge Sunnmørsposten så butikksjef Remy Kongsvoll ved Elkjøp seg lei på at frekke tyver tok seg til rette uten å bli straffet. Derfor tok han saken i egne hender.

– Det er en lang prosess å anmelde butikktyveri i vår kjede, og anmeldelsene blir som regel henlagt av politiet. Derfor har jeg ingen betenkeligheter med å publisere overvåkingsbildene. Tyvene har gjort et lovbrudd på et offentlig sted, og vi har tydelige skilt som forteller at området er videoovervåket, sier Kongsvoll til avisen.

Overvåkingsbildene la han ut på Facebook med lovnad om 500 kroner til den som kunne fortelle ham hvem tyvene er.

Kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp Nordic AS sier til Sunnmørsposten at hun bedt butikksjefen om å fjerne bildet.

– Vi har klare og tydelige retningslinjer, og de er ikke blitt fulgt i dette tilfellet, sier hun.

– Det er kun politiet som skal ha tilgang til videomateriale dersom det er mistanke om at noe ulovlig er dokumentert, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Sunnmørsposten.

Les mer på smp.no om hva Skåra sier regelverket rundt publisering av overvåkingsmateriale

"
Powered by Labrador CMS