vektere oslonatta.jpg

Bør pålegge bruk av vektere

Rapporten som Hovedorganisasjonen Virke la frem tirsdag, krever at det settes inn vektere på en rekke matutsalg som har åpent om natta. Dette som et ledd i et tryggere uteliv.

Publisert

Hovedorganisasjonen Virke har utarbeidet rapporten i samarbeid med Oslo servitørforening. Den gir et solid kunnskapsgrunnlag om utviklingen i antall voldsanmeldelser, norsk alkoholkonsum og forskningsdokumenterte prosjekter knyttet til et trygt natteliv.

Rapporten ble presentert på Stortinget tirsdag, samt for andre sentrale politikere, rusorganisasjoner og Helse- og Omsorgsdepartementet.

Ett av tiltakene for å trygge nattelivet, er bruk av vektere. I rapporten fokuseres det blant annet på fare for kødannelser ved nattåpne matutsalgsteder og risikoen for vold som dette fører med seg. Ofte ligger slike steder også i nærheten av holdeplasser for kollektivtransport, som også tiltrekker seg mye folk.

– Kommunen bør være bevisste på denne problematikken når det gis tillatelse til å servere nattmat. Disse stedene bør pålegges bruk av vektere på helg og natt der det anses som nødvendig, heter det i rapporten.

Her kan du lese hele repporten med ambisjoner om et tryggere uteliv.

"
Powered by Labrador CMS