Domekamera

Avslørt av overvåkingsbilder

Overvåkingsbilder er en vesentlig årsak til at oslopolitiet mandag morgen kunne sikte og pågripe en av de antatte gjerningsmennene bak helgas brutale voldsepisode mot en av sine kolleger.

Publisert

Den voldsrammede politimannen ligger på Oslo universitetssykehus. (Arkivfoto: Even Rise)

– Mannen ble plukket ut av vitner og overvåkingsbilder, sier John Rune Lande ved kriminalvakta i Oslo til VG Nett.

Det var natt til søndag en politimann ble overfalt av to menn natt til søndag. Politimannen er fortsatt på sykehus og må påregne flere operasjoner.

– Kjeven hans er knust på tre plasser, og han har brudd i hodeskallen, sa stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstuen politistasjon til flere medier søndag kveld.

Det spekuleres i at politimannens kvinnelige kollega kan ha vært avgjørende for at han overlevde voldsepisoden som karakteriseres som uprovosert. Hun grep inn, fikk stoppet gjerningsmennene og startet førstehjelpsarbeid inntil helsepersonell kom til. De to var kledd i sivil, men skal ha legitimert seg som politi da de grep inn i ordensforstyrrelser ved utestedet Trafalgar.

– Kollegene er veldig skremt og forferdet over det som har skjedd. Ikke minst er de rystet over brutaliteten. En ting er når det utvikler seg til et slagsmål eller et angrep man kan se, noe annet er det når det oppstår blind vold og noen kommer bak fra og slår det rett ned, sa Solberg søndag.

Politiet, som karakteriserer episoden som et drapsforsøk, studerer fortsatt overvåkingsbilder fra området og utelukker ikke flere pågripelser i nær fremtid.

Les mer på VG Nett.

"
Powered by Labrador CMS