TV2_Sommer_KathrineMoholtClose.jpg

Ordensvakter sikrer Allsang på Grensen

Sikkerhet er viktig når tusenvis av mennesker kommer til Halden for å overvære TV 2-sendte ”Allsang på Grensen”. Nå har Halden kommune bestemt seg for hvilket selskap som skal sørge for tryggheten til både publikum, programledere og artister under sommerens sju opptak.

Publisert

Programleder Katrine Moholt skal passes på av vektere fra PSS Securitas til sommeren. (Foto: TV 2)

Sist uke hang det populære TV-programmet ”Allsang på Grensen” i en tynn tråd fordi Halden kommune var i tvil om de klarte å finansiere produksjonen med to millioner kroner. Men da kommunen likevel fant det forsvarlig å bevilge pengene og satse også denne sommeren, valgte de samtidig sikkerhetsleverandør.

– Vi er veldig fornøyde med at PSS Securitas ble valgt som sikkerhetspartner. Det er ikke tvil om at det for oss også ligger en markedsføringseffekt i denne jobben. Vi skal blant annet ha ordensvakter foran scenen, sier avdelingssjef Bjørn-Erik Nielsen.

Hittil har 19 millioner TV-seere fulgt programmet. Det ligger med andre ord også en viss prestisje for sikkerhetsselskapene å ha uniformerte ordensvakter godt synlig i TV-bildet.

Tidligere sommere har 50 000 nordmenn kommet til Halden for å overvære opptakene til ”Allsang på Grensen”. Publikumskapasiteten på hver utekonsert er 10 000. Det kreves derfor betydelig innsats rundt både logistikk, adgangskontroll og ordensvakttjeneste så vel før, under og etter opptakene. Også i år skal "Allsang på Grensen" ledes av Katrine Moholt.

Store deler av innsatsen rundt selve TV-produksjonen skjer på dugnadsbasis. Foruten å sørge for sikkerheten foran scenen, skal PSS Securitas blant annet også ha et overordnet ansvar ved inngangene for å hindre berusede personer adgang.

Powered by Labrador CMS