P1000781.JPG

Avtalen om regjeringsvakthold er i boks

1. april startet private vektere på jobben som kan gi sikkerhetsbransjen en økt omsetning på 350 millioner kroner de neste fire årene. Se hvem som er valgt til å bistå med det krevende sikkerhetsarbeidet rundt departementenes politikere og byråkrater.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

I kjølvannet av fjorårets terrorangrep mot Regjeringskvartalet, oppsto det brått et betydelig behov for økt vakttjeneste rundt departementene. Hovedårsaken var at kontorene i høyblokken ble satt ut av spill, noe som gjorde at en rekke ledige lokaler rundt omkring i Oslo ble tatt i bruk som erstatningskontorer. Det ble også behov for ekstraordinært vakthold i Regjeringskvartalet.

Frem til 22. juli ivaretok vaktene i Departementets Servicesenter (DSS) fem bygg. I dag sørger de for sikkerhetstiltak i nærmere 20 bygg. Etter terrorangrepet, har DSS også brukt private vektere. Det er dette som nå er formalisert gjennom en rammeavtale.

Vaktsjef Jon Ivar Mehus sier til Aktuell Sikkerhet at det med virkning fra 1. april er inngått en avtale med tre selskaper for å bistå DSS sine egne vakter.

– DSS har skrevet under en rammeavtale med Securitas, Nokas og G4S som gjelder for fire år. Denne er på inntil 350 millioner kroner. Vi er allerede i full gang med å utvide vår egen vaktstyrke, og vil trappe ned på bruken av private vektere i takt med at dette rekrutteringsarbeidet blir ferdig, sier Mehus.

De tre selskapene leverer ikke like mye, men Mehus sier det er marginale forskjeller på oppdragsmengden hvert av dem representerer.

– Vi har hatt veldig positive erfaringer med alle selskapene vi har brukt i tiden etter 22. juli. De har vært svært fleksible og vist evne til å levere med korte frister. Alt arbeidet som er utført har hatt høy kvalitet. DSS er, og vil fortsette å være, en krevende oppdraggiver. Men ut fra det vi har erfart frem til nå, har ingen av de private selskapene hatt problemer med å forholde seg til kravene vi har stilt, sier Mehus.

Powered by Labrador CMS