Securitas ranet

Tøft med hull i klærne fra utklippede alarmbrikker

To tenåringer hadde eget depot med tyvegods fra Maxi Storsenter. I Hamar er det i enkelte ungdomsmiljøer sett på som tøft å gå med klær som har hull i stoffet i nakken, der tyverialarmen er revet ut.

Publisert

Mandag ble de to tenåringene knepet av senterets vektere, og etter registrering hos politiet er varene levert tilbake til butikkene de er stjålet fra.

Det var nye alarmsystemer og våkne vektere fra Securitas som avslørte de to mens de stjal klær. Ifølge Hamar Arbeiderblad mener politiet at tenåringene, henholdsvis på 16 og 17 år, rakk å ta med varer fra tre klesbutikker før de ble tatt.

Etterforskningen viste at det ikke var første gang tenåringene på ulovlig vis hadde forsynt seg med varer fra Maxi. Bak en bensinstasjon like ved fant politiet guttens depot med tyvegods.

Vekter Daniel Silva sier til Hamar Arbeiderblad at klær og smykker topper naskeristatistikken. De fleste som stjeler slike varer er jenter.

– Vi har tatt jenter ned i 12-årsalderen. Gutter som er knepet for butikktyverier, har stort sett stjålet DVD-filmer og spill, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS