7-Eleven i Rantzausgade i København fungerte nærmest som nærpolitistasjon.

Færre ran

På tross av ransbølgen mot kiosker i osloområdet den siste tiden, er antallet ran i første kvartal lavere enn på mange år.

Publisert

(Foto: Arne Røed Simonsen)

– Pågripelser av enkeltpersoner som har stått bak mange ran og bevissthet i ransutsatte virksomheter kan være årsaken til nedgangen.

Det skriver Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) på sin hjemmeside. NSR sitt ransutvalg fører statistikk over registrerte ran, og sammenlignet med tallene fra 2010 er det i årets første tre måneder begått nøyaktig halvparten så mange ran. Nedgangen fra fjorårets 61 registrerte ran var på hele 27 ran.

Flest ran i første kvartal var det i 2009, med hele 85.

– Ransutvalget håper at flere får en større bevissthet og sikrer sine verdier på en god måte. Dette både av hensyn til virksomhetens ansatte, kunder og virksomheten selv. Det er viktig med fortsatt fokus på god ranssikring selv om statistikken per nå ser bra ut. En slik trend kan fort snu, og mange virksomheter har fortsatt en vei å gå. Gode rutiner, beredskapsplan og øvelse bør være på plass i tillegg til fysisk og teknisk sikring, skriver NSR – som også har flere gode råd i forbindelse med sin presentasjon av statistikken.

Les mer hos NSR her.

"
Powered by Labrador CMS