IMG_1539.JPG

Rekognosering i mars innbrudd fredag

Fredag kveld ble Elkjøp i Kongsvinger lettet for betydelige verdier under et nøye planlagt sjokkbrekk. I mars spanet politiet på asylsøkere som rekognoserte i den samme butikken.

Publisert

Butikksjef Marvel Sørensen og Kenneth Flatås hos Elkjøp har videobilder av asylsøkerne poltitiet spanet på i mars. Fredag hadde butikken innbrudd. (Foto: Even Rise)

Det er foreløpig ingen holdepunkter for at det er sammenheng mellom asylsøkerne som politiet spanet på den gang og gjerningsmennene som slo til fredag kveld.

Det er imidlertid et faktum at UPs etterretningspatruljer i flere dager fulgte en gruppe asylsøkere, som en etter en var inne i Elkjøp i Kongsvinger. Ingen av dem kjøpte noe, men gikk flere runder rundt i butikken.

Politiet sa da til Aktuell Sikkerhet, som i siste utgave har en sjusiders reportasje om mobile vinningskriminelle, at asylsøkerne viste mistenkelig adferd:

– De kan ha rekognosert for å komme tilbake siden. Men det er også en mulighet for at de har gjort klart varer til avhenting senere. Samtidig var det ingen spanere som observerte slik aktivitet, og butikken har heller ikke funnet slike depoter. Så lenge de ikke kjøpte noe, viste de uansett en mistenkelig atferd.

Asylsøkerne forsvant fra mottaket de bodde på to dager etter rekognoseringen hos Elkjøp.

Under fredagens innbrudd var det fire maskerte personer som brøt seg inn i butikkens lager. Glåmdalen beskriver innbruddet som et kommandoraid.

– På overvåkningsbildene ser vi tydelig at en bil kommer ryggende inn mot vareleveringsrampen på baksiden av bygget. Ut av bilen stormer fire maskerte menn, og døra til lageret brytes opp med brekkjern, sier varehussjef Marvel Sørensen til NRK Hedmark og Oppland.

Innbruddet var ifølge Glåmdalen over på fire minutter.

Hos NRK Hedmark og Oppland kan du se flere av overvåkningsbildene fra innbruddet.

"
Powered by Labrador CMS