IMG_2397.JPG

Dobbel statsrådsåpning

Statsrådene Knut Storberget og Rigmor Aasrud åpner hver sin dag av høstens sikkerhetskonferanse i Oslo. Nå er programmet på det årlige arrangementet komplett.

Publisert

Statsrådene Rigmor Aasrud og Knut Storberget kommer til Sikkerhetskonferansen. Aasrud skal dele ut Fidusprisen, noe hun også gjorde i fjor (bildet). (Foto: Even Rise)

I tillegg til å være glade for at justisministeren og fornyings- administrasjons- og kirkeministeren tar seg tid til å delta på Sikkerhetskonferansen, er Næringslivets Sikkerhetsråd også fornøyde med at politidirektøren og skattedirektøren kommer. Det samme gjør administrerende direktør John G. Bernander i NHO.

– På lik linje med Bernander, skal politidirektør Øystein Mæland og skattedirektør Svein R. Kristensen kommentere resultatene fra KRISINO, ”Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge”, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd.

Den anerkjente undersøkelsen er basert på intervjuer med representanter for 2500 virksomheter i Norge.

Hensikten med den to dager lange konferansen er å belyse omfang og totalitet i de kriminelle utfordringene som samfunnet står overfor. Derfor vil resultatene fra KRISINO bli et av høydepunktene.

– Å lukke øynene fjerner ingen trussel. Det må næringslivslederne være klar over, sier Røed Simonsen.

I tillegg til statsrådene, politidirektøren, skattedirektøren og NHO-lederen, vil Ketil Larsen Sækingstad fra Loomis holde fordrag om kidnapping og trusler mot nøkkelpersonell i Norge. Bjørn Frang fra Global Advice Network skal snakke om økonomisk kriminalitet i praksis.

– Det er også mange andre kapasiteter som kommer. Ronald Barø fra Politiets sikkerhetstjeneste, Tone Rognstad fra Statoil, Atle Roll-Matthiesen fra Kripos og Thor Martin Bjerke HSH er blant disse, sier Røed Simonsen.

Tone Rogstad sitt foredrag handler om falske vitnemål og bakgrunnssjekk i praksis. Dette er et høyaktuelt tema som Næringslivets Sikkerhetsråd lenge har hatt på dagsorden, blant annet gjennom utgivelsen av en fyldig veiledning som er utarbeidet sammen med Meditor Search.

Den andre dagen av konferansen starter med at statsråd Rigmor Aasrud deler ut Fidusprisen. Etter henne entrer Tore Ordersløkken (NorSIS), Ole Tom Seierstad (Microsoft), Christian Jacobsen (Secode), Morten Tandle (SpareBank 1), Stefan Hedlund (Uppsala Universitetet), Carsten Rapp (Norges Bank) og Morten Henning Rørvik (Statkraft) scenen fortløpende.

– Det ble åpnet for påmelding før helga. Vi har plass til cirka 200 deltakere, så her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, sier Røed Simonsen.

Hos Næringslivets Sikkerhetsråd kan du melde deg på og lese mer om programmet.

"
Powered by Labrador CMS