P1000456.JPG

Tviler på internasjonalt terror- nettverk

Politiets Sikkerhetstjeneste tror ikke noe på at den siktede etter fredagens terrorhandlinger er med i noe internasjonalt nettverk.

Publisert

PST tror siktede bløffer da han sier han er del av et internasjonalt nettverk. (Foto: Even Rise)

Det er VG Nett som skriver dette i dag. I manifestet den siktede har lagt ut på nettet, hevder han å tilhøre et internasjonalt nettverk av nye tempelriddere. Han påstår han er en av ni europeere som stiftet nettverket Tempelridderne i 2002.

VG Nett siterer Wikipedia på at Tempelridderne var opprinnelig en kristen munkeorden med militære funksjoner, dannet i 1119. Gjennom de neste 200 årene vokste de seg til et mektig nettverk som blant annet drev med pengeutlån og pengetransporter. De ble intenst forfulgt i Frankrike.

I manifestet skriver den siktede at Tempelridderne kjemper for å befri Europas urbefolkning fra det marxistiske og multikulturelle tyranni.

– VG er kjent med at sentrale politikere er informert om at Politiets Sikkerhetstjeneste ikke fester lit til at dette nettverket finnes, og at de mener organisasjonen er en bløff laget for å skape anerkjennelse og oppmerksomhet, skriver VG Nett.

Videre opplyser VG Nett at samarbeidspartnere til Politiets Sikkerhetstjeneste i hele Europa er alarmert om siktedes manifest og det påståtte nettverket. Dette skjedde kort tid etter terrorangrepet fredag.

Til VG sier Roger Karsten Aase at siktede åpenbart er inspirert av den norske Frimurerlosjen. Han ga ut boka ”Frimurernes hemmeligheter. Fortalt fra innsiden” i 2009. Siktede er med i nettopp frimurerlosjen.

– Tempelridderne er en integrert del av Frimurerordenen. Allerede fra 8. grad benevnes de som tempelriddere, sier Roger Karsten Aase til VG.

Frimurerordenenes pressetalsmann Helge Quigstad vil ikke kommentere Aases kritikk overfor avisen, og svarer slik på deres spørsmål om han kjenner til at Tempelordenen skal ha blitt reeatablert i London i 2002:

– Nei, det kjenner jeg ikke til, sier han til VG.

Her kan du lese mer på VG Nett om hva de skriver om saken.

"
Powered by Labrador CMS