pågripelse067.JPG

Stor forskjell på bevilgningene til politidistriktene

Det er ifølge Dagbladet store forskjeller på hvor mye penger hvert enkelt politidistrikt får å rutte med per innbygger. Dette mener avisen fører til dårligere polititjeneste i enkelte områder sammenlignet med andre.

Publisert

Det er store forsjeller på hvor mye politidistriktene får bevilget per innbygger. (Arkivfoto: Even Rise)

Tallene Dagbladet har hentet inn og presenterer i dag, viser store forskjeller.

– I snitt bevilges det 1505 kroner per innbygger til polititjenesten i Norge. Disse pengene skal sikre innbyggerne en god og effektiv polititjeneste. Men forskjellene i bevilgning fra distrikt til distrikt er stor, skriver Dagbladet.

Avisen skriver at disse distriktene tre skiller seg ut i negativ retning: Sunnmøre, Haugaland og Sunnhordland og Follo.

– Dersom Sunnmøre hadde fått bevilget penger som snittet av landets distrikter for øvrig, ville politiledelsen i Ålesund kunne bruke 54 millioner kroner mer på ordenstjeneste og etterforskning enn de gjør i dag, skriver avisen.

– Vi kjenner tallene, og forholder oss til dem. Men selvfølgelig, hadde vi fått 54 millioner kroner mer, ville vi kunne gitt publikum en bedre tjeneste, sier konstituert politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Det er Politidirektoratet som fordeler midlene til politidistriktene etter en ressursfordelingsmodell. Justisminister Knut Storberget vil ifølge avisen vurdere fordelingen.

I Dagbladet kan du lese hva mer Storberget sier om saken, samt flere politimesteres kommentarer. Avisen viser også en oversikt over hva de ulike distriktene får.

"
Powered by Labrador CMS