P1000023.JPG

Advarer nyetablerte mot pågående selgere

Brønnøysundregistrene har etablert egen veiledningsside for nyetablerte. Tiltaket skjer etter innspill fra Næringslivets Sikkerhetsråd, som lenge har rettet blikket mot svindlere som forsøker å sko seg på ferske bedriftseiere.

Publisert

Arne Røed Simonsen og NSR har lenge oppfordret Brønnøysundregistrene til å advare nyetablerte mot svindlere. (Foto: Even Rise)

– Den som møter pågående selgere i dag, kan i morgen bli utsatt for forsøk på fakturabedrageri, identitetstyveri eller annen kriminell aktivitet, advarer Brønnøysundregistrene.

– Som registrert blir du tilgjengelig. Mye av hensikten med Brønnøysundregistrene er at samfunnet skal vite hvem som driver næringsvirksomhet. Som ny i næringslivet vil du trenge støttespillere og leverandører. En del av dem kontakter deg så fort registreringen din blir kjent, som regel til nytte for begge parter, skriver Brønnøysundregistrene.

Men understreker samtidig:

– Ikke alle som tar kontakt med deg har rent mel i posen. Derfor bør du benytte deg av åpenheten i registrene selv også. Den som innbyr til samarbeid eller vil selge deg tjenester, bør du i det minste finne i Enhetsregistret med kontaktdata. Og før du forplikter deg i mer alvorlige forhold, bør du gjøre enda grundigere undersøkelser, heter det videre.

Det er viktig å vite at Brønnøysundregistrene aldri tar direkte kontakt for salg av tjenester, og at de aldri vil be om å få oppgitt kredittkortnummeret ditt.

Brønnøysundregistrene henviser også til Norsk senter for informasjonssikring og Næringslivets Sikkerhetsråd, samt varslingslisten.no for nyttige råd.

Her kommer du inn på veiledningssiden til Brønnøysundregistrene.

"
Powered by Labrador CMS