IMG_1335.JPG

23 krim-nettverk fra Litauen herjer i Norge

Kriminelle fra Litauen, Romania og Polen står bak nesten halvparten av vinningskriminaliteten som ble begått av utlendinger i Norge i første halvår. Bare fra Litauen opererer 23 vinningskriminelle nettverk her til lands.

Publisert

Utenlandske statsborgere står for 23 prosent av vinningskriminaliteten i Norge. Mange av dem tilhører mobile kriminelle bander. (Foto: Even Rise)

Opplysningene om de 23 nettverkene stammer fra politiet i Litauen. De er blant annet proffe på tyveri av biler og frakt på trailere til Litauen. Der blir bilene midlertidig registrert og senere solgt i Hviterussland.

Det er Aftenposten som skriver dette.

Ferske tall fra Kripos viser at det er kriminelle fra de tre landene Litauen, Romania og Polen som topper statistikken over mobile vinningskriminelle som herjer i Norge.

Ifølge Aftenpostens gjengivelse av statistikken, er litauere registrert med 639 lovbrudd hittil i år. Folk fra Romania og Polen er registrert med henholdsvis 598 og 486 lovbrudd. Noen av dem er foreløpig bare mistenkt eller siktet, men enkelte er også domfelt.

– De omreisende bandene reiser gjerne 100 mil per dag, skriver Aftenposten.

Aktuell Sikkerhet har flere ganger skrevet om politiets økte innsats mot de mobile vinningskriminelle. All informasjon samles og analyseres hos Kripos. I tillegg til innsatsen i de enkelte politidistriktene, gjør også Operasjon Grenseløs og UPs etterretningspatruljer en uvurderlig jobb i forsøket på å få ned antall lovbrudd begått av organiserte utenlandske bander.

Sammenlignet med første halvår i fjor, har det i år vært en nedgang i antall villainnbrudd med 19,3 prosent.

Kripos understreker overfor Aftenposten at antall villainnbrudd ofte øker i november og desember, noe som gjør at de advarer mot at denne type kriminalitet vil kunne ta seg opp igjen om noen måneder.

Les mer i Aftenposten om politiets statistikk og hvordan bandene herjer.

"
Powered by Labrador CMS