Securitas.JPG

Vekter trådte til som jordmor

En Securitas-vekter tok ansvar midt på natta og bidro med uvurderlig hjelp under tvillingfødselen. Den ene av de nye verdensborgerne skal kalles opp etter vekteren Thomas Tveit.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

– Det er første gang jeg har vært med på en fødsel i arbeidstiden. Det var artig. Men det var enda godt det var et dyr og ikke et menneske, sier Thomas Tveit.

Mot slutten av forrige uke, var Thomas Tveit ute på sin nattlige runde i Dyreparken i Kristiansand. Da han kom innom sauefjøset, oppdaget han ifølge Agderposten at en av sauene nettopp hadde født et lam – og at et nytt lam var på vei.

Han ringte umiddelbart parkens bakvakt, og videre til dyrepasser Hilde Strædet. Med henne på tråden, observerte han ifølge Agderposten at hodet til lam nummer to var på vei ut.

– Dette kan skape komplikasjoner. Du må forsøke å dytte hodet inn igjen og få tak i et bein, kommanderte dyrepasseren gjennom telefonen.

Da Hilde Strædet kom til Dyreparken, var fødselen over og alt hadde godt bra.

– Moren holdt på å slikke sine to nyfødte. Ved siden av den stolte sauemoren, sto en minst like stolt vekter som hadde forløst sitt første lam, heter det i en pressemelding fra Dyreparken.

Powered by Labrador CMS