IMG_8380.JPG

Valutakursen ga millionrabatt i NOKAS-oppkjøp

NOKAS AS har nok en gang sikret seg et underskuddsforetak de akter å tjene penger på. Da kjøpet av Dansk Værdihåndtering AS ble realisert i går, gjorde valutakursen sitt til at de allerede den første dagen "tjente" to millioner kroner.

Publisert

Heine Wang er stolt over at NOKAS nå også blir markedsleder innen verdihåndtering i Danmark.

– Vi er veldig godt fornøyde. Dette er en del av NOKAS sin klare nordiske strategi. Oppkjøpet av Dansk Værdihåndtering AS synliggjør våre betydelige ambisjoner i nordisk sammenheng. Vi kommer garantert til å kjøpe flere virksomheter i Norden i løpet av første kvartal 2011, sier konsernsjef Heine Wang.

Dansk Værdihåndtering AS er markedsleder innen verdihåndtering i Danmark, med sine fire tellesentraler og et stort antall verditransportruter. På tross av en omsetning på 135 millioner danske kroner i fjor, forventes det at underskuddet blir på cirka 14 millioner kroner.

Med oppkjøpet blir dermed NOKAS markedsleder på kontanthåndtering også i Danmark. NOKAS-ledelsen forventer å snu underskuddet i Danmark til overskudd innen 2012.

NOKAS AS har i lang tid vært i dialog med danskene. Da det ble oppnådd enighet, ble prisen på Dansk Værdihåndtering satt til tett oppunder 30 millioner kroner. En svært gunstig vekslingskurs i går, gjorde at Heine Wang hadde grunn til å smile ekstra bredt.

– Jo da, det er riktig observert. Vi sparte cirka to millioner kroner på kursen, noe som selvsagt er ekstra hyggelig, sier Wang på telefon fra København.

Ifølge markedsdirektør Petter Falch Pedersen vil ikke kjøpet påvirke NOKAS AS i Norge på kort sikt.

– Driftsorganisasjonen i Danmark vil bli som den er, men selvsagt etableres det et samarbeid med ledelsen i Norge. Utover det vil alt underlagt NOKAS i Norge bli som før, sier Falch Pedersen.

Dansk Værdihåndtering AS er ikke det første underskuddsforetaket NOKAS kjøper. Et eksempel på det er Hafslund Verdi og Norsk Kontantservice (Nokas). Begge har for lengst forlatt de røde tallene, og leverer nå resultater som representerer en driftsmargin på cirka ni prosent.

NOKAS AS (tidligere Vakt Service) forventer at omsetningen for fjoråret vil ende på 1,3 milliarder kroner. De har siden starten med Vakt Service i 1987 kjøpt opp 48 selskaper i Norge, ett i Sverige og nå Dansk Værdihåndtering AS i Danmark. Den solide og positive erfaringen innen omstillingsprosesser som de 49 første oppkjøpene har gitt, gjør at Heine Wang føler seg sikker på at de også vil lykkes med å snu situasjonen i det sist oppkjøpte selskapet.

NOKAS AS er delt opp i to divisjoner; NOKAS Security og NOKAS Cash Handling.

Powered by Labrador CMS