Oslo s.JPG

Truet med å skyte vekter må i fengsel

Mannen som for ett år siden truet med å skyte en NOKAS-vekter, er nå dømt til fengsel for drapstruslene.

Publisert

En av NOKAS-vekterne i Oslo ble i fjor vinter drapstruet. Nå er mannen som fremsatte truslene dømt til fengsel.

Det var ved Jernbanetorget i Oslo sentrum at mannen i slutten av 30-årene fremsatte truslene. Ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett, sa mannen flere ganger at han skulle skyte NOKAS-vekteren. Samtidig understreket han at det lå alvor bak drapstruslene.

– Truslene var under omstendighetene eget til å fremkalle alvorlig frykt. Det vises i den forbindelse til fornærmedes egne reaksjoner. Han ble redd og tok truslene alvorlig, heter det i dommen.

Retten har i sin vurdering av hvorvidt truslene var egnet til å fremkalle frykt, ikke bare lagt vekt på vekterens egen vitneforklaring, men også forklaringer fra en vekterkollega og en polititjenestekvinne.

Tiltalte fremsto ifølge dommen som ruset og psykisk ustabil da han kom med truslene. Bakgrunnen for konfrontasjonen med vekterne, var at mannen ble bortvist fra Oslo sentralstasjon på grunn av befatning med narkotika.

Retten har dømt mannen til fengsel i 21 dagers. Inkludert i denne straffen er også mindre narkotikalovbrudd. I straffutmålingen understrekes det at drapstruslene mot vekteren isolert sett ville kvalifisert til 15 dagers fengsel.

Domfelte er tidligere ustraffet, men flere ganger bøtelagt for narkotikaovertredelser.

Powered by Labrador CMS